Az Andrássy úton álló fákra kimondták a halálos ítéletet

Társadalmi és szakmai párbeszédet kíván indítani az Andrássy úti fák megvédéséről Karácsony Gergely.

Halálos ítélet

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Tarlós István „kilenc év szendergés után felébredt” a kampány zajára, és elkezdett úgy viselkedni, mintha „főpolgármester lenne”. Hétfőn környezetvédelmi biztost nevezett ki és lépni kívánt a légtérzaj miatt is – tette hozzá a politikus.

Az Andrássy úton álló fákra azonban kimondták a halálos ítéletet – folytatta Karácsony Gergely, hangsúlyozva: nem azzal, hogy kivágják őket, hanem azzal, hogy az elmúlt években nem gondoskodtak róluk megfelelően. Közölte, főpolgármesterré választása után növelné a zöldterületek arányát.

Közös örökség, közös felelősség

Soproni Tamás VI. kerületi ellenzéki polgármester-jelölt azt mondta, hogy az Andrássy úti fák nem csak közös örökséget, de közös felelősséget is jelentenek, az elmúlt években azonban elhanyagolták a területet. Felhívta a figyelmet, hogy a kilencvenes és kétezres években még gondosan ápolt gyepet műfűre cserélték, a fák pedig az ápolás hiánya és a légszennyezettség miatt kerültek rossz állapotba.

A politikus vállalta, hogy egy ellenzéki győzelem után a kerületben tízezer négyzetméterrel növelik a zöld felületeket és több utcában is intenzíven fásítanak.

Kérdésre válaszolva Karácsony Gergely azt mondta, a zuglói Pillangó park felújítása során egyetlen fát sem vágtak ki a beruházás miatt, sőt, háromszáz újat ültettek. Újabb kérdésre annyival pontosított, hogy a hatvanas-hetvenes években társadalmi munkában ültetett fák egy része olyan rossz állapotban volt, hogy azokat el kellett távolítani. Hangsúlyozta, hogy a parkban így is több ezer fa áll.

Zuglói eredmények

Kérdezték, hogy kampánynyitó beszédében miért nem tért ki az általa vezetett kerületre. Azt felelte, hogy budapesti terveiről beszélt, amelyek nagy mértékben a zuglói polgármesterként elért eredményein alapulnak.

Újabb kérdésre példaként említette, hogy polgármestersége alatt az összes zuglói közparkot és számos óvodát felújítottak, létrehozták a kerület legnagyobb szabadidős sportpályáját és játszóterét, a közvilágítás kiépítésével javították a közbiztonságot, valamint Magyarország legprogresszívebb szociális hálóját léptették életbe.

A zuglói parkolási rendszer napi egymillió forint nyereséget termel – szögezte le a főpolgármester-jelölt. Hozzátette, a parkolási rendszer veszteségéről szóló szórólapokat fideszes aktivisták rakják ki és azok az irományok hazugságot állítanak.

Karácsony Gergely soha nem nyilatkozik a Pesti Srácoknak

Kikérték a véleményét a Jobbik önkormányzati választási programjáról is, miután az azt bemutató Sneider Tamás pártelnök fontosnak nevezte, hogy csak írni-olvasni tudó, alapvető matematikai műveletekkel boldoguló, súlyos bűncselekményt el nem követett ember lehessen a jövőben polgármester.

Karácsony Gergely azt felelte, hogy a budapesti ellenzéki összefogás jelöltjei között senkit nem ítéltek el jogerősen büntetőügyben.

A sajtótájékoztató végén a kérdezni készülő Pesti Srácok újságírójával közölte, hogy az orgánumnak soha nem fog nyilatkozni. A sajtótájékoztató után kisebb vitába keveredett az újságíróval, akinek azt mondta, vele személyesen az a problémája, hogy néhány nappal Heller Ágnes halála után azon poénkodott, hogy ki a legnagyobb élő filozófus.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

Egy hozzászólás itt: “Az Andrássy úton álló fákra kimondták a halálos ítéletet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük