Elgondolkodott már azon, hogy ha egy magát anonim közvéleménykutatónak mondott bepötyögi az Ön számát a telefonba és irányított kérdéseket tesz fel, akkor kihez kerülnek a válaszai és ki lehet a kutatást megrendelő megbízó?

Indul a kampány….

A közvéleménykutatás fontos és komoly tudományág, aminek felkészült és becsületes művelőit igyekeznek kontárok devalválni. Gondolja meg, kinek válaszol és semmiképpen ne általánosítson!

Pécsi választókat keresnek közéleti témákról szóló közvélemény-kutatásra hivatkozva ismeretlen telefonszámról, hogy aztán a helyi ellenzéki polgármesterjelölt lejáratására alkalmas kérdéseket tegyenek fel – írja a Szabad Pécs.

A pécsi internetes újsági olvasói szerint egy-egy ilyen „közvéleménykutatás” alkalmával 15-20 kérdés hangzik el az őszi önkormányzati választással kapcsolatban, amelyek között az alábbiak is szerepelnek:

    • Kire bíznák a város irányítását: aki Orbán Viktorral összefogva megvédené az országot, vagy, aki Soros Györgyhöz hasonlóan beengedné a migránsokat?
    • Kire szavazna: Orbán vagy Gyurcsány jelöltjére?

A helyi közös, független ellenzéki jelöltre Péterffy Attilára vonatkozóan pedig a következő konkrét kérdést tették fel:

  • Akkor is szavazna-e Péterffy Attilára, ha kiderülne, hogy családon belüli erőszakot követett el?

Nem egyedi az eset

Több városból is érkezett jelzés hasonló közvélemény-kutatásokról. Korábban a merce.hu írt arról, hogy ugyanezt a mintát követő telefonhívásokról számoltak be Keszthelyen és Esztergomban is.

A keszthelyi Kisvárosunkért Érdekvédő Egyesület arról adott ki közleményt két héttel ezelőtt, hogy az egyik feltett kérdéssel azt sugallták, hogy Czuth Zoltán László, a KÉVE keszthelyi polgármesterjelöltje

„Brüsszellel megegyezve migránsokat akar Keszthelyre telepíteni”.

Esztergomban a Cserép János polgármester-jelöltet indító Szeretgom helyi civil szervezet szerint is hívogatják a telefonon választókat, akiket azzal riogatnak, hogy az ellenzéki jelölt migránsokat telepítene be megválasztása esetén.

A helyi ellenzéki szervezetek

mindhárom esetben az Amygdala Közvélemény-kutató Intézetet sejtik az akciók mögött, akik a kormánypártnak kedves témákban szokták megkérdezni a választókat. A Szabad Pécs megkereste a céget, hogy valóban ők állnak-e ezúttal is a „közvélemény-kutatás” mögött, cikkünk megjelenéséig még nem kaptak választ.

Péterffy Attila pécsi ellenzéki polgármesterjelölt Facebook-posztban közölte csütörtökön, hogy az álkérdésékre reagálva rendőrségi feljelentést rágalmazás miatt. Azt is megírta, hogy 100 ezer forintot ajánl fel annak, aki ezeket az álkérdéseket rögzíti és elküldi neki.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét