Az ATV ahol tud, segít Kálmán Olga kinyírásában? – A DK reakciójával

Az Origó kezdete, de várhatóan a többi pártorgánum is beáll a sorba, és a vasárnapot is Kálmán Olga lejáratásának szentelik. Meggyanúsították, hogy lopta a videót, amit ATV-s műsorvezető korában készített Tarlós Istvánnal, és most  kitett közösségi oldalára. A csatorna tulaja, Németh S. Szilárd megerősítette a kormánypárti sajtó vádját.

A vád

“Engedély nélkül használta fel az ATV felvételét, és ezzel törvényt sértett Kálmán Olga, az ellenzéki roncsderbi egyik főpolgármester-jelöltje. Gyurcsány legújabb alkalmazottja közzétett egy videót, ami még az ATV-s műsorvezetői időszakában készült. A felvételen épp Tarlós Istvánnal próbált szemtelenkedni. (Egyébként a felvételnek csak azzal a részével dicsekedett el, amikor úgy tűnik, mintha a tapasztalt főpolgármester fölé kerekedett volna, azt a részt természetesen nem mutatja meg, amikor Tarlóssal szemben alulmarad.) Kálmán Olga egész egyszerűen ellopta az ATV tulajdonában álló felvételt, engedély nélkül használta.

-írta az origo.hu.

Németh S. Szilárd nem vonakodott a megerősítéssel

Az ATV vezérigazgatója, az Origo kérdésére elmondta, hogy Kálmán Olga nem kért és nem is kapott engedélyt az ATV-től arra, hogy felhasználja a televízió felvételét. A vezérigazgató általánosságban kijelentette, hogy

az ATV képernyőjén megjelenő felvételek a csatorna és nem magánszemélyek tulajdonát képezik, és mindenkitől azt szeretnénk kérni, hogy ezt tartsa tiszteletben.

-írta a portál.

Megkerestük Árpási Bencét, a DK sajtóosztályáról, aki az alábbiakat nyilatkozta a Városi Kurírnak:

“A Fidesz-média minden felületén minden elképzelhető módon támadja a Demokratikus Koalíció által támogatott főpolgármester-jelöltet, Kálmán Olgát, aki ellen telefonos lejáratókampányt is indítottak, amiről tegnap az Alfahir számolt be elsőként. Látszik, hogy a Fidesz kit tart valódi ellenfelének. Kálmán Olga az a főpolgármester-jelölt, akinek van esélye Tarlós Istvánt ősszel legyőzni. 
A Demokratikus Koalíció számtalan alkalommal használ politikusairól rövid video részleteket tévéműsorokból, senki korábban ezeket nem kifogásolta. Az ATV-vel korrekt szakmai viszonyt ápolunk, így ezt a kérdést is tisztázni fogjuk velük.”

 

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Az ATV ahol tud, segít Kálmán Olga kinyírásában? – A DK reakciójával

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük