Az átverés magasiskolája! – mindennapi lehúzásunk

Az áremelés könnyen kiszúrható és felháborodást kelt, így mást kellett kitalálni! Megvan a csodafegyver! Ugyan azért az árért, ugyanúgy kinéző, ugyanakkora kiszerelésű, ám kevesebb cuccot tartalmazó árut kell piacra dobni. Átverés a javából!

Mennyi az annyi? Az átverés már a spájzban van!

Kinek jutna eszébe lemérni a kilósnak vett kenyeret, lisztet, grízt? Minek? Egy kiló, az egy kiló! Mindig is annyi volt. Igen ám, de manapság érdemes „kiolvasni” a megszokott termékek csomagolását, mert nem mindegyik akkora, mint amekkorának gondoljuk.
A pénzcentrum.hu szedte csokorba a meglepő és kicsit sem mulatságos termékek listáját, amire már régen nem az igaz, amit gondolunk róluk.

Arra már nem kapjuk fel a fejünket, egy doboz cigiben csak 19 szál szívni valót találunk, vagy, ha egy kori sör csupán 4 dl. Az alábbi gyűjtést egy az egyben vettük át a portáltól:

Százas zsepi, tízes zsepi

A százas és a tízes zsepi mennyiségcsökkenésére is jó példa a Zewa Softis papír zsebkendőjemelyet 10-szer 9-es csomagolásban árulnak az egyik nagy áruház webshopjában 349 forintért. Amennyiben úgy vesszük meg a terméket, hogy azt gondoljuk, száz zsepit kaptunk a pénzünkért, akkor 35 forintot húztak ki a zsebünkből észrevétlenül.

Kilós kávé

Természetesen lehet vásárolni kávét kilós kiszerelésben is, de kapható 1999 forintért 900 grammos Douwe Egberts Paloma őrölt kávé is. Ha kilós kávéként tesszük a kosárba, akkor 200 forint tűnt el a zsebünkből észrevétlenül.

Kilós méz

Egy nagy áruházlánc webes felületén találtunk 900 grammos kiszerelésű Natur-Sz Virágmézet 1899 forintért. Ha itt is elkerüli a figyelmünket, hogy ez bizony nem egy egész kiló, akkor 190 forinttól búcsúzhatunk el a semmire.

Kilós fagyi

A módszertanunk mostanra ismerős, tehát csak mutatjuk, hogy a Carte D’or jégkrémdesszert ebben a webshopban 900 grammos, tehát az egykilós kiszereléshez viszonyítva 100 forintnyi jégkrém tűnt el a dobozból.

Nagy dobozos sör

A korsóval együtt a nagy dobozos sörök is összementek. Egy 0,4 literes alkoholmentes Stella Artois-ért itt 219 forintot kell fizetni. Ebben az esetben egyébként fajlagosan az eddigieknél több, 20 százalék vált köddé a dobozból (a félliteres kiszereléshez viszonyítva). Ennek megfelelően 44 forintot húztak ki a zsebünkből cselesen.

Literes öblítő

Végezetül pedig itt van a Coccolino Creations öblítő koncentrátum, amelybe egy liter helyett csak 0,95 litert töltöttek. Ezt a terméket 629 forintért vásárolhatjuk meg ebben az áruházban, így pedig 31 forintot ügyeskedett ki a gyártó a pénztárcánkból.

Kérjük a kedves olvasót, ha tudomása van hasonló átverésről, írja meg szerkesztőségünkbe, hogy utánajárhassunk és tudathassuk a többi vásárlóval is. (info@varosikurir.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük