Sorting by

×

Az átvilágító ügyvéd reakciója Hoppál Péter közleményére – Hoppá(l)!Újabb feljelentés íródott a pécsi átvilágítás nyomán!

Mint az köztudomású, Péterffy Attila ellenzéki, pécsi polgármester már választási kampányában megígérte 2019-ben, győzelme esetén átvilágíttatja a várost és cégeit, hogy véget vessen a fideszes lopásnak, a közvagyon zabrálásának. Ennek keretében történt meg a Pécsi Kommunikációs Kft (PKK) megvizsgálása is, amit mint azt a sajtó már többször megírta, én végeztem átvilágító ügyvédként. A munka 2019 decemberében kezdődött, de mindig merülnek fel friss adatok, és ezek Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő feleségét is érintik.

Újabb feljelentés

A vizsgálódás eredményeként újabb feljelentést nyújthat be a jelenlegi ügyvezető gazdasági csalás bűncselekményének gyanúja miatt, aminek nyomán a rendőrség a napokban el is kezdheti a nyomozást.

A feljelentés szerint 2016.01.01-én kötött az akkori ügyvezető határozatlan időre megbízási szerződést egy országosan ismert, zenekedvelő, pécsi, fideszes politikus egyik hozzátartozójával korrektori feladatok ellátására. Ezt 2018.05.31-én közös megegyezéssel megszüntették. A szerződés szerint szerint a megbízott feladata a Pécsi Kreatív Központ Kft., a későbbi PKK kft ügyfeleitől megrendelt, nyilvánosságnak szóló hirdetmények, marketing és kommunikációs eszközök szövegeinek korrektúrázása. Havi díj brutto 250 000 ft.

A baj ott kezdődik….

Mindezzel nem is lenne semmi gond. A baj ott kezdődött, amikor, kértem, hogy mutassák meg nekem azokat a dokumentumokat, amik igazolják, hogy a szerződés teljesítésre került. De sajnos többszöri nekifutás ellenére is az maradt a helyzet, hogy a PKK-nál egy papírfecnit sem lehetett fellelni két év alatt sem, ami igazolta volna, hogy a szerződést a megbízott szerződésszerűen teljesítette. Noha a szerződés részletesen előírta a teljesítés szabályszerű igazolásának szükségességét minden hónapra!!!

Ennek ellenére a havi 250 000 ft-os megbízási díjakat havonta kifizették. Ez összesen 7 250 000 ft kárt okozott a pécsi cégnek és ezen keresztül a pécsi polgároknak. Hiszen az ő adójukból kellett ezt az összeget kipótolni a városnak, amikor a cég következő évi önkormányzati támogatását folyósították!

Úgy vélem, hogy ekkora pénzből sok hasznos célt lehetett volna megvalósítani Pécsett. De ha eltűnik, akkor ebből sem lesz semmi. Vessünk véget a Fidesz maffia uralmának, amely az állami hatalmat megszerezve rabolja a ki a pécsieket, a magyarokat!

Hajrá Pécs!!! 

( Cikk szerzője praktizáló ügyvég)

Előzmény

hoppál

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.