Az egészségügyieknek szóló 8 órai taps mellé vezessük be a 7 órai fütyülés, sípolás a kormánynak!

Nem indult viccnek, noha április elseje volt. Semjén Zsolt javaslatot nyújtott be (istenem, létezhet-e olyan, amit Semjén nem hajlandó benyújtani!), amely kicsavart volna az általunk választott polgármesterek kezéből minden hatalmat.

Úgy látszik, túl sok köztük az ellenzéki

Innentől gyakorlatilag Orbán lett volna a polgármesterünk is. Hogy te nem őt választottad? Pech. Úgy kell neked, miért szavaztál ilyen rebellis módra..

A terv a veszélyhelyzetre hivatkozva -amely ugye korlátlan idejű lehet- a polgármestereket akarta járomba fogni. Minden lépésüket a helyi Védelmi Bizottságnak kellett volna előzetesen jóváhagynia. A bizottságok elnöke és legtöbb tagja kormányhivatalnok.
Úgy látszik, ez még a fideszes polgármestereknek is sok volt. Gulyás pár óra múlva bejelentette: ezt a javaslatot visszavonják. Hogy Semjén blamálja magát, ezen senki sem fakad sírva.

Erre tartják, ez a Semjén-szendvics: két bólogatás között egy blama.(Ld. még vasárnapi boltzár)

Jelenleg viszont úgy fest: a benyújtott indítvány többi része marad.

És az sem piskóta

A tervezet elrabolná Budapesttől a Városligetet. Hiába ígérte meg a miniszterelnök, hogy úgy lesz, ahogy a budapestiek akarták, most

“kiemelten közhasznú közérdekű beruházásnak”

minősítenék a Városliget beépítését, amelybe a főváros nem szólhat bele. Kell a hely a Várban, kicsi a Karmelita. Érvénytelenítenék tehát azt a változtatási tilalmat, amit a közgyűlés kimondott.Tényleg, miért is lenne a budapestieknek köze saját városukhoz? Ők csak megtűrt ágyrajárók, a háziúr a kormány.

A javaslatnak érdekes címe van:

“Egyes közigazgatási törvények módosításáról, valamint ingyenes vagyonjuttatásról”.

Nocsak- gondoltam. Talán a kormány ad valamit a szakadék szélén kapaszkodó családoknak, nyugdíjasoknak? Nehéz lenne megmondani, ma ki a legrászorultabb, kinek kellene valamit ingyenesen juttatni.

De ők megtalálták!

A Schmidt Mária-féle közalapítvány kap ingyen két értékes budai ingatlant, az Istenhegyi és a Határőr úton. Ezzel meg is van a minta a jövendő jogszabályaihoz: az elején jogelvonás (tőlünk), a végén ingyenes vagyonjuttatás (nekik). Nem tudom, nem kellene-e bevezetni az egészségügyieknek szóló 8 órai taps mellé mondjuk egy 7 órai fütyülést, sípolást a kormánynak. Ne dolgozzanak szegények ők se annyit hiába!

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük