Sorting by

×

Újabb női miniszterelnök-jelölt rúgta rá az ajtót az összekapaszkodó ellenzékre, az ex jobbikos Varga Damm Andrea

A Jobbikból komoly belharcok után távozott az elmúlt évben a párt képviselőcsoportjának egyik addigi meghatározó arca Varga Damm Andrea. A politikus  azóta saját pártot is alapított, és most érezte elérkezettnek az időt arra, hogy nekimenjen – nem is akárhogy- az ellenzéki összefogás pártjainak azt állítva többek között, hogy elképzelésük sincs miként lehetne leváltani a Fideszt.

Ellenzék ekézés felsőfokon

A politikus a Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az Orbán-rendszert le kell bontani, de az utóbbi időben az ellenzék bebizonyította, hogy a kormányzóképességnek még a látszatát sem tudja felmutatni, programjuk nincs, az előválasztást arra használták fel, hogy elmondják egymásról, kik a korruptak és alkalmatlanok – írja az Index.

Szerinte az ellenzéki politika a milliárdosok kampányává züllött, amely egyértelműen azt mutatja, hogy győzelem esetén a mostani támogatóknak majd az adófizetők pénzéből kell hálálkodni.

Varga Damm Andrea  független országgyűlési képviselő Reformerek néven hozott létre pártot, amelynek saját megfogalmazása alapján az élni és élni hagyni a programja, valódi kereszténydemokrata értékválasztással, ami egyesül a kisgazda gondolkodásmóddal, annak nemzetmentő küldetésével.

A politikus bejelentette: a Reformerek elnöksége úgy döntött, hogy a 2022-es választáson ő lesz a közösség miniszterelnök-jelöltje. A párt Varga-Damm Andrea spórolt pénzéből plakátkampányt indít 

A hallottak alapján egy újabb “madzagmechanikás” párttal állunk szemben, ez is akárcsak a többi hasonló formáció, csak vagdalkozni tud, ám híján van a pragmatikus, megvalósítható és szerethető ötleteknek.

Héttér

Varga Damm Andrea  2018. áprilisában a választáson a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos listáján az 5. helyen szerepelt, így országos listás mandátumot szerzett az Országgyűlésben. 2018. május 8-ától a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője. 2018. május 8-tól 2019. május 27-ig az Országgyűlés Költségvetési bizottságának tagja. 2019. május 27-től 2020. május 18-ig az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke. 2018. május 8. óta tagja az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának,  elnöke az Igazságügyi Bizottság ellenörző albizottságának.

2020. április 14-én megalapította a “Slachta Margit emlékére díj”-at. Slachta Margit, Magyarország első nő parlamenti képviselője e napon 100 éve, 1920. április 14-én, kezdte meg képviselői munkáját. A díjat évente egyszer, Slachta Margit születésnapján, szeptember 18-án adják át olyan személyeknek, akik a szociális területen legkiemelkedőbb munkát végzik.

2020. május 27-én kilépett a Jobbik parlamenti frakciójából, s független országgyűlési képviselőjeként folytatja képviselői tevékenységét. Jobbik parlamenti képviselőcsoportjának vezetői, valamint a Jobbik elnöksége 2020. május 19-től egy hadjáratot indítottak a képviselő ellen egy törvény szavazási javaslata miatt, ezért kénytelen volt távozni a frakcióból.

Vajon valóban félrevezette a pártját?

“…a Jobbik képviselői a téma felelősének, a honvédelmi és rendvédelmi bizottság alelnökének, Varga-Damm Andreának a javaslata alapján szavazták meg “az állami megfigyelőrendszerről szóló salátatörvényt”, holott megfelelő tájékoztatás és előkészítés esetén a párt sohasem adta volna a nevét egy ilyen javaslat elfogadásához.”

– írta Varga Damm Andrea ügyéről  2020. májusában az infostart az MTI-re hivatkozva.

Erről írtunk eddig ma!

 

Varga Damm Andrea

átver

2 hozzászólás

 • 2021.12.17 - 11:37
  Közvetlen hivatkozás

  Hat eddig szimpatikus volt varga-damm – amig a Jobbikot el nem kellett hagynia a sajat hulyesege miatt – de hogy o is elobb az ellenzekkel akar leszamolni – na ez mar a vicc kategoriaba tartozik! Remelem, jol pofara esik. A partjarol kb. annyit lehetett eddig hallani, mint a Holdon termo buzafajtakrol – vagyis SEMMIT!

  Válasz
 • 2021.12.17 - 14:44
  Közvetlen hivatkozás

  Végre összefogott az ellenzék, erre jön még egy elmeroggyant, a pornósf@szi mellett, akik beleköpnek a levesbe,és gyengítik az ellenzék esélyeit. Az ilyen idióták miatt marad a nyakunkon orbán, és a bűnöző bandája

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.