Egymás elfogadása az érdi kormányhivatal szerint: fiatalok fizikai, szellemi, érzelmi, vagy erkölcsi fejlődését károsító dolog

Emlékeznek még Boldog képviselőre, aki hősiesen beígérte, hogy bojkottálja a Coca Colát és, ha szomjan hal sem iszik belőle? Az ügy továbbgörgött, egészen a kormányhivatalig….

A nem végleges határozat

Tényi István, aki hivatásos feljelentőnek számít békés hazánkban, elküldte a 24.hu-nak a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala állásfoglalását és egyben büntetésről szóló tájékoztatását Coca-Cola #loveislove plakátjainak ügyében.

Augusztusban hatalmas botrányt kavart az azóta korrupciós ügyek környékén emlegetett fideszes politikus, Boldog István bejelentése, aki megígérte:

addig nem iszik Coca-Colát, amíg a cég nem távolítja el a melegbarát plakátjaikat Magyarországról.

A plakátokon azonos nemű párok szerepeltek az üdítővel.

A plakátok eltávolításáért online petíció is indult,

azonban a Coca-Cola nem fújt visszavonulót. Amikor a Sziget Fesztivál elkezdődött, a plakátokat leszedték, de eredeti tervük is ez volt: a párokat szivárvánnyal díszített palackok váltották fel.

Tényi István maga is bejelentést tett a plakátok miatt, ezért írt neki a kormányhivatal

A dokumentumból kiderül, hogy már Tényi előtt is bejelentést tettek a hatóságnál, ami el is marasztalta az üdítős céget. Megítélésük szerint a Coca-Cola Magyarország Kft. a megsértette a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló szóló törvény azon bekezdését, amely szerint

Tilos az olyan reklám, amely a gyermek- és fiatalkorúak fizikai, szellemi, érzelmi vagy erkölcsi fejlődését károsíthatja.

A cégre fogyasztóvédelmi bírságot szabtak ki és arra kötelezték, hogy

a továbbiakban ne alkalmazzon a gyermek- és fiatalkorúak fizikai, szellemi, érzelmi és erkölcsi fejlődését károsítható reklámot.

Tisztázzuk….

Azok a plakátok senkit nem szándékoztak „megrontani”, azt szerették volna elérni, hogy érzékenyítsék a társadalmat arra, hogy a másság nem egyenlő a rosszal, egy lehetőség, amivel nem bűn élni csakúgy mint nem élni.

Kiváló alkalmat teremt arra, hogy beszélgessenek a témáról az emberek, családok – ami ugye szent és sérthetetlen –, baráti társaságok. Így van esély arra, hogy levetkőzzük végre a bigott beidegződéseket.

Ne feledjük, hogy volt idő,

amikor bűnnek számított, ha egy jobbágy elszökött földesura földjéről, vagy ha egy nő írni-olvasni tudott, vagy bizonyos sárga csillaggal megbélyegzettek felszálltak a villamosra.

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük