Még karácsony előtt megállapodna az Együtt az egyéni választókerületi koordinációról a demokratikus ellenzéki pártokkal – mondta Szigetvári Viktor, a párt választmányának elnöke az Országos Politikai Tanács ülését követően szombaton.Egy ellenzéki jelölt legyen minden választókerületben

Elmondása szerint a párt tanácsa megerősítette a nyáron bemutatott 106 országgyűlési képviselőjelöltjüket, és felhatalmazták az Együtt elnökségét, hogy minden demokratikus ellenzéki párttal együttműködést kössön az egyéni választókerületi indulásról. Ennek lényege Szigetvári Viktor elmondása szerint, hogy a választókerületekben egy ellenzéki jelölt induljon, az, aki a legesélyesebb a körzet megnyerésére.

Számításaik szerint, ha legalább 55 egyéni választókerületben sikerül megállapodást kötni, akkor leváltható az Orbán-kormány.

Juhász Péter, az Együtt elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: tudják, hogy az Együtt bent lesz a parlamentben, a kérdés csak az, hogy kikkel tudnak olyan koordinációs megállapodást kötni, amellyel a legtöbb egyéni választókerületben nyerni tud az ellenzék. Hangsúlyozta, hogy a leghamarabb le kell zárni ezeket a tárgyalásokat.

A kulcs: győzelem a választókerületekben

Emellett önálló listát állítanak, mert mindenki tudja, hogy nem lesz közös lista az ellenzéki pártokkal, és lesz saját miniszterelnök-jelöltjük is. Megjegyezte, hogy sok helyen az Együtt adja a legesélyesebb jelöltet, velük elkezdik a kampányt, mert nem várhatnak az egyeztetések lezárultára.

Szigetvári Viktor kérdésre válaszolva az egyéni képviselői szavazatokkal kapcsolatban azt mondta, politikai értelemben az egy népszavazásnak tekinthető. Az Orbán-kormány leváltásának a kulcsa, hogy az egyéni választókerületeket megnyerjék. Elmondta, szeretné, ha Gémesi György, Gödöllő polgármestere meggondolná magát és indulna a választásokon, valamint büszke lenne arra, ha vissza tudna lépni momentumosok, LMP-sek javára, máshol pedig ők támogatnák őket.

(Forrás: MTI)3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Jól elárulták magukat: a cél a parlamentbe jutás, – de hogy az ország így majd tovább rohad, az nem szempont. Különösen kifejező a párt neve: Együtt -mégis kivel? Karácsony Gergely helyesen ismerte fel, hogy a pillanatnyilag legnagyobb baloldali párt szavazótábora nélkül nincs esély semmire. Márpedig a fennálló kibírhatatlan, így az ördöggel is… Önök személy szerint hol állnak a népszerűségi listán? Ugyan, miért van ez?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét