Az Együtt a tettek mezején – mondták, teszik

A korábbi visszalépések folytatásával az Együtt bízik abban, hogy mások is a tettek mezejére lépnek Orbán Viktor legyőzése érdekében.

Teszik a dolgukat

Az Együtt elnöksége úgy döntött, hogy egyoldalú döntéssel visszalépteti két egyéni országgyűlési képviselőjelöltjét egy-egy olyan egyéni országgyűlési képviselőjelölt javára, akik már 2014-ben is bírták a párt támogatását, és jó munkát végeztek az elmúlt négy évben. Konzultálva a szegedi és miskolci szervezettel a párt arra kér minden pártot és civil szervezetet, hogy Szegeden, illetve Miskolcon Szabó Sándor és Varga László szocialista politikusokat támogassák!

Mint ismeretes, az Együtt hétfőn jelentette be, hogy egyoldalú döntéssel visszalépteti egyéni képviselőjelöltjeit az LMP két társelnöke, Szél Bernadett és Hadházy Ákos javára. Ezt korábban megelőzte az a szintén egyoldalú döntés, amellyel Pécsett Mellár Tamás, független jelölt indulását támogatta. Megítélésük szerint az együttműködésről és a koordinációról szóló beszédet immár tetteknek kell követniük, ebben kíván a párt másoknak példát mutatni.

2018 tavaszán le lehet váltani, kisebbségbe lehet szorítani az Orbán-rezsimet.

Ehhez reális terv szükséges, és míg más pártok egypárti kormányváltásról hazudoznak és együttműködésre való képtelenségről tesznek tanúbizonyságot, addig az Együtt cselekszik. Az Együtt elnöksége abban hisz, hogy sok egyéni választókerületben le lehet győzni a Fidesz jelöltjét, ha egy jelölt száll szembe a kormánypárt képviselőjével. Csak az számít, hogy ki helyben a legalkalmasabb, és ki mögött áll megfelelő teljesítmény és hitelesség.

Éppen ezért az Együtt folytatni kívánja az egyoldalú visszaléptetések gyakorlatát a megoldáskeresés érdekében. A párt vezetése konzultált az a szegedi és miskolci szervezettel. Szegeden az Együtt alpolgármestert ad és koalícióban működik együtt a várost vezető Botka László csapatával. Miskolcon hosszú évek óta rendszeres ételosztással, tüntetés-szervezéssel, civil tettekkel működik más, baloldali és liberális mozgalmakkal.

Szegeden Szabó Sándornak (Csongrád megye 1.), Miskolcon pedig Varga Lászlónak (Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2.) kell újra nyernie saját egyéni választókerületeikben.

Bíznak abban, hogy az elkövetkező hetekben más pártok is a tettek mezejére lépnek,

befejezik az együttműködés szavaival folytatott, eredménytelen kiszorítósdit. A liberális demokrata ellenzéki párt bízik abban, hogy más pártok is felismerik a választók elvárását, és visszaléptetik egyéni jelöltjeiket a győzni képes jelöltek javára.

Az Együtt minden demokrata párt figyelmébe ajánlja a már 2014-ben is győztes Szabó Szabolcs csepel-soroksári egyéni képviselőt, valamint Berkecz Balázs (Pécs), Baranyi Krisztina (Ferencváros-Józsefváros), Vajda Zoltán (Mátyásföld-Zugló), Lövei Csaba (Nyíregyháza), Bod Tamás (Orosháza), Molnár Tibor (Tapolca-Sümeg-Ajka), Kerepesi Tibor (Kaposvár), Vargha Nóra (Dunakeszi) és Juhász Péter (Belváros) képviselőjelöltjeit.

Bajnai Gordon is szerepet vállalt az Együtt kampányában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük