A magát demokratikusnak nevező ellenzék akkor lenne tisztességes, ha kevesebb mint három hónappal az országgyűlési választások előtt beismerné, hogy a választásokat képtelen megnyerni. Majd elnézést kérne a híveitől, amiért négy éven keresztül ezzel kecsegtette őket. Még most sem lenne késő meghirdetni a választások bojkottját, mint az egyetlen, erkölcsileg vállalható és politikailag racionális döntést.


[mnky_ads id=”10551"]

Teljes bojkottot

Ezzel eldördülne a rajtpisztoly és neki lehetne veselkedni az igazi munkának, megkezdeni az orbáni rezsim felőrlését, a NER amortizálását, egy tényleges rendszerváltás feltételeinek megteremtését. Polgári engedetlenséggel, politikai és gazdasági sztrájkokkal, tömegtüntetésekkel, az állami intézmények, mindenekelőtt a parlament bojkottjával.

Az ellenzéki választók négy évig abban hittek és sokan még ma is abban hisznek, hogy 2018. április 8-án ünnepélyesen leváltják az Orbán-rezsimet. Ezt el lehet felejteni. Nem reális. Ma az ellenzéki pártok kivétel nélkül azon dolgoznak, hogy maximalizálják a saját parlamenti mandátumaik számát, a lehető legtöbb képviselőt juttassák az országgyűlésbe, hogy ennek megfelelően, az elérhető legnagyobb állami párttámogatás üsse a markukat. Csak a pénzre hajtanak.

[m[mnky_ads id=”10552"]p>

Nincs esély

Az ellenzéki vezetők – kivétel nélkül  – pontosan tudják, hogy mákszemnyi esélyük nincs kormány-, még kevésbé rendszerváltásra, mely utóbbit programszinten is levették a napirendről. Sőt! Sokuk ma már deklaráltan csak abban látja a szerepét, hogy megakadályozza a Fidesz újabb kétharmados parlamenti többségének létrejöttét. Álmában sem gondol senki az ellenzéki oldalon választási győzelemre. Ez nem zavarja egyikőjüket sem abban, hogy a nyilvánosság előtt kidüllesztett mellel ne arról prédikáljanak a jobbra érdemes, lelkes és még mindig bennük bízó polgároknak, hogy van esély két vállra fektetni Orbán Viktort, miközben a valóság az, hogy még fogást sem tudnak találni rajta.

A nyilvánosság, a világháló roskadozik a lelkes ellenzéki hívők bejegyzéseitől, akik – az utolsó pillanatban létrejövő ellenzéki összefogás reményében – mindenkit a szavazóurnákhoz terelnének, hogy ott, az egy négyzetméteres biztonságos homályban, a függöny mögött, óvatosan az urnába csúsztatott szavazócédulával bátran váltsuk le Orbán Viktor diktatúráját és juttassuk hatalomhoz az ellene szövetkezőket, legyenek is azok bárkik, és képviseljenek is bármit.

Már az sem számít, hogy nincs kire voksolni, hogy az ellenzéki oldal céljai és értékrendje legalábbis homályos, amiről csak annyit feltételez az ellenzéki szavazó, hogy a jelenleginél nem lehet rosszabb. Igaz, ezt gondoltuk akkor is, amikor 1990-ben a rendszerváltó ellenzékre szavaztunk, majd 4 év múlva az MSZP-re, hogy utána a Fideszre és megint az MSZP-re, és megint a szocialistákra, hogy aztán újra a Fideszre. Nem kellene ezt abbahagyni?

Nem kellene beismerni, hogy ma Magyarországon nincs olyan politika erő, amelyre szavazniuk lehet azoknak, akik utálják a keresztény, mélymagyar, soviniszta, nacionalista, rasszista, nemzetállamhívő, autokrata, homofób, EU-ellenes és a Soros-terv létezésében hívő, azaz antiszemita nézeteket vallókat, és nem bíznak az MSZP és az LMP látszatbaloldali értékrendjében, nem hisznek Gyurcsány zsenijében, de a Momentum eredetiségében se nagyon és a Jobbikot annak látják, ami valójában?

2018 megint nem a mi választásunk lesz. A vesztes ellenzék újra őszintén meg fogja ígérni – de tényleg! –, hogy négy év múlva aztán már nincs kegyelem és úgy leváltja Orbán Viktort, hogy csak na. Még akkor is, ha a felcsúti fenomén addigra már a Budai Vár lakója lesz és mint Zeusz az Olümposzról néz alá a bűnös városra, amelynek kocsmáiban továbbra is lelkesen szidják majd a rendszert és az olimposzi isteneket. A magyarokét különösen, mert megengedte, hogy idáig fajuljanak a dolgok. Egyetlen reményünk, hogy megint bejönnek a tatárok, a törökök, az osztrákok vagy – ha nincs más – az oroszok. Rendet tesznek. De, ha újra magunkra hagynak, vagy sikerül elzavarni őket, megint itt maradunk a saját pipogyaságunkkal, gerinctelenségünkkel, gyávaságunkkal. Hogy aztán kezdődhessen minden elölről. Vigyázat! Orbánnak öt gyereke van és hamarosan újabb unokái lesznek.

[mnk[mnky_ads id=”10553"]

6 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Ilyen hangvételű, a választásokat már eldöntöttnek kikiáltó írások még inkább távol tartják majd a bizonytalankodókat: még inkább bebetonozzák a fidesz-gazemberek hatalmát. 🙁

  • Ez igaz! Legalább nézzük meg ,hogy hányan is vagyunk és a következő időkben mi lehetne a pálya

  • Nem ez tévedés. Olvassa el ezt a cikket és megérti miért nincs már semmilyen jelentősége annak, hogy mennyien mennek el szavazni vagy mennyivel nyeri Orbán. Orbán puha diktatúrája lassan, de biztosan kemény diktatúrába megy át >>> https://justpaste.it/1fvs2

 2. Ahogy olvastam a cikket, egyre nagyobbra nyilt a szemem,, hogy húúúúúúúúúúúúúúúú…. tényleg… akkor nem csak én gondolom ezt így, bár én nem vagyok újságíró, sem semmilyen média alkalmazott, és mégis látom ezt. Én azt gondolom mások is látják, csak nem írhatják le, mert nincs hova, és kinek, vagy nem merik..

  • Igen én is így látom és már évek óta mondogatom ezt. Higgye el nincs egyedül. Egyre többen vagyunk, akik ezt mondogatják.

   Orbán puha diktatúrája lassan, de biztosan kemény diktatúrába megy át >>> https://justpaste.it/1fvs2

 3. Orbán puha diktatúrája lassan, de biztosan kemény diktatúrába megy át
  https://uploads.disquscdn.com/images/6102f241830dab9b9e92bc897886d70420496dbfcbeae0478843b9cc101bdaf8.jpg
  Úgy ahogy azt évek óta mondogatjuk egyre többen: Orbán látszat demokráciára épített puha diktatúrája lassan, de biztosan megy át a kemény diktatúrába. Jönnek majd a teljes határzárak, aminek során majd csak azok mehetnek ki-be, akiknek ők engedélyt adnak vagyis a külföldre kimenekült és ott dolgozók sem fognak bármikor szabadon ki-be mozogni és hozzátartozóik sem, majd csak az aki arra engedélyt kap ha meg nem, akkor marad a fenekén. Lásd ennek előjeleit például déli határ teljes lezárása, őrzése és a Stop-Soros törvények.

  Kemény diktatúrában már mindennapos lesz a fizikai erőszak is. Jelenleg erre vár a balga és gyáva magyar nép és az ellenzéki pártok. Külföldön már régen eltaposták volna Orbánt és bűnbandáját, mint egy férget.
  hungarian-prime-minister–005_small.jpg

  Orbán leépítette a demokráciát, szétverte a jogállamot, eltörölte az Alkotmányt és csalásokra építette fel az új választási rendszert. Állam elleni bűncselekmények sorozatát követték el. Ott ahol a média 95%-a Orbánék kezében van. Ott ahol tömegeket lehet tüzifával, krumplival és pénzzel megvásárolni eleve nem is lehet beszélni demokratikus választásokról, esélyekről, mert eleve nincsenek meg az alapvető feltételei sem. Magyarország nem jogállam és nem demokrácia.

  Az ellenzéki pártok szétverése is megkezdődött lásd az ÁSZ bűncselekményeit, a hazug média hadjáratok és vádak tömkelegét. A közmédia úgy szintén Orbán szócsöve lett. Az MTI szintén őt szolgálja. Ez már régen nem demokrácia és jogállam hanem diktatúra.

  Már most előre lehet tudni, hogy tömegesen érkeznek majd a szavaztok a már régen elhunytaktól is határon innen és túl. Orbán egyik haverja Putyin. Oroszországban szintén több párt indul, de minden értelmes ember előre tudja, hogy Putyin és bűnbandája lesz ismételten a befutó. Volt kitől eltanulnia a csalásokat Orbán zsebdiktátornak.

  A folyamatosan és sunyi módon átvert szavazók most egy csalásokra felépített választásokra alapozva reménykednek abban, ami már most előre borítékolható: ismételten a diktátor és bűnbandája lesz a befutó. Ráadásul ismételten hivatkozhat majd arra, hogy ők bizony egy demokratikusan megválasztott választásokon nyertek és ezt az átvert és megvezetett szavazók még legitimálják is ahelyett, hogy ösztönöznék az összes ellenzéki pártot a teljes bojkottra, ami nem old meg egy csapásra semmit, de legalább elkezdi a folyamatosakt, amit már régen el kellett volna kezdeni Magyarországon a jogállam szétverése után.

  Egy diktatúrát csak és kizárólag a nép erejével lehet szétzúzni sehogy máshogy, aki nem ezt mondja az hazudik vagy túlságosan naiv. Minden magát demokratának tartó embernek egy ilyen súlyos helyzetben már nem csak szavakkal, de fizikailag is támadnia kell a fenálló diktatúrát. A magyaroknak ha valóban szerenének egy demokratikus jogállam ban élni ezek a választási lehetőségei maradtak:

  1. Népfelkelés, forradalom. Ehhez tettre kész bátor és jó szervező képeséggekkel rendelkező emberek kellenek országszerte.

  2. Likvidáltatják a felcsúti zsebdiktátort, aminek következtében úgy omlanának össze, mint a kártyavár.

  3. Várakozás, teljes feladás. Ez utóbbi lesz a leghosszabb, legfájdalmasabb és ez fogja a legtöbb áldozatot is követelni a magyaroktól. A még több tömeges kivándorlás meggyorsíthatja a folyamatokat, de még akkor is hosszadalmas lesz a végső összeomlás.

  Lehet választani magyarok: vagy gyávák maradtok és akkor még többen megszenveditek vagy végre összeszeditek magatokat és bátor népekhez méltóan megszervezitek önmagatokat és nekik mentek végre országszerte egyszerre egyidőben, hogy esélyük se legyen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét