Sorting by

×

Az ellenzék is átveszi Orbán minden józan észt felülíró módszerét?! Hol élünk?

Alighanem sehol nem hallottak még olyan őrültségről, hogy az állam egy-egy csoportnak egységesen visszafizeti a már valamilyen címszó alatt beszedett adóit. Magyarországon a kampány hevében ez a tökéletesen szakszerűtlen döntés is megszületett a kormány részéről, így tesz a gyereket nevelők már befizetett adójával. Mit lép erre az ezek szerint csak követésre berendezkedett kormányra törő ellenzék?

Igazságosabbá teszik a szja-rendszert – állítják

A minimálbéreseknek a személyi jövedelemadó (szja) teljes visszatérítését, a munkavállalói jogok megerősítését, az atipikus foglalkoztatás támogatását, valamint a kötelező kamarai tagdíj eltörlését említették választási győzelem esetén megvalósítandó javaslataik között az ellenzéki képviselők szerdán, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatójukon.

Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese az ellenzéki pártoknak a munka világát érintő javaslatait úgy összegezte: egyensúlyt akarnak teremteni a munkáltatók és a munkavállalók között, nem akarják ellehetetleníteni a munkáltatókat, de meg akarják védeni a munkavállalókat számukra kiszámítható munkakörülmények biztosításával.

Igazságosabbá teszik a szja-rendszert, visszaadják a Fidesz által az alacsonyabb jövedelműektől elvett, sokaknak akár kéthavi jövedelemnek megfelelő adójóváírást – sorolta.

Kifejtette: ez a minimálbér szintjén az szja teljes visszatérítését jelenti, és egészen a minimálbér másfélszereséig növelni fogja az embereknél maradó jövedelmet. A szocialista politikus ígéretet tett a munka törvénykönyvének túlmunkával kapcsolatos, az ellenzék által rabszolgatörvénynek nevezett része eltörlésére is. A szakszervezetekkel közösen kidolgozott új munkavédelmi, munkajogi kódexet alkotnak – tette hozzá.
Több jogot és lehetőséget biztosítanak a szakszervezeteknek, nyugat-európai mintára erős jogosítványokkal ruházzák fel a munkaadók és a munkavállalók képviselőit arra, hogy vállalati, iparági és nemzetgazdasági szinten bérmegállapodást köthessenek – ismertette.

Ígéret-cunami, de a mikéntekről szó sem esik

Buzinkay György (Momentum), Pest megye 3-as számú egyéni választókerületének ellenzéki képviselőjelöltje Magyarország felzárkóztatása érdekében kiemelkedően fontosnak nevezte a bérrendezést, a nyugdíjaknak és a közszférában dolgozók bérének emelését. Európai uniós minimálbérre van szükség, és kulcsfontosságú a távmunka, a rugalmas és részmunkaidős foglalkoztatás támogatása – mondta.
Hozzátette: az EU-ban Magyarországon a legrövidebb az álláskeresési járadék jogosultsági időtartama, ezért az ellenzék azt szeretné, április 3-án népszavazás legyen arról, hogy háromról kilenc hónapra emeljék ezt az időtartamot.

A DK-s Horváth Jácint, Zala megye 3-as számú választókerületének ellenzéki képviselőjelöltje azt mondta, a munkáltatók támogatásához olyan gazdasági környezet szükséges, ahol a piac által elismert valós teljesítmény alapján dől el, ki sikeres. A kamarai rendszer átalakításának célja az – közölte -, hogy a kis- és közepes vállalkozásoknak (kkv) hatékony szolgáltatásokat biztosítsanak. Hozzátette: eltörlik a kötelező kamarai tagdíjat. Beszélt arról is, hogy az európai uniós forrásoknak olyan fejlesztési és finanszírozási rendszert alakítanának ki, amely nem egyedi vagy kampányszerű támogatásokat biztosít, hanem hosszú távon segíti a kkv-kat. Állami kockázatitőke- és hitelgarancia-mikrohitelprogramot indítanak és adókedvezménnyel támogatják a kisebb cégek közös beruházásait. Támogatják “a vállalkozó Erasmust”, azaz a külföldi tanulást, tapasztalatszerzést, hálózatépítést vállalkozóknak, vállalkozásnak – jelezte.

Horváth Jácint elmondta: támogatást adnak a leghátrányosabb helyzetű régiókba települő, ott fejlesztő vállalkozásoknak; az uniós források felhasználásával vidéki gazdaságfejlesztési programot valósítanak meg győzelmük esetén.

Az ellenzék figyelmébe!

Volt egyszer egy politikus, bizonyos Winston Churchill, akinek ennyi volt a választási programja:

“Nem ígérhetek mást, csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket.”

Nyert!

Kapcsolódó

 

ellenzék

 

átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

2 hozzászólás

 • 2022.01.27 - 07:41
  Közvetlen hivatkozás

  MZP nem Churchill, ahogy Orbán sem az. Ilyen ígérettel nem lehet ma Magyarországon választást nyerni. Legyünk már realisták! Amúgy… én nem vagyok közgazdász, de úgy vélem, az ígéretek végrehajtásának megvan a forrása: nem kell túlárazásokba belemenni, fölösleges, fenntarthatatlan, pénznyelőket építeni, ML-től megvenni a veszteséges Mátrai Erőművet méregdrágán, milliárdokat elszórni a sportra, amikor a mezei polgárok egészségére nem jut, stb. Ja, és ha véget ér az illiberális, Putyint támogató, az EU-t blokkoló, a jogállamiságra fittyet hányó FIDESZ-világ, és a V., S., BI., stb. félék, meg a nagy rablók a helyükre kerülnek, megkapjuk az EU-s forrásokat is. Dőzsölni persze nem lehet majd, de a legrászorultabbakat támogatni mindenképp.

  Válasz
 • 2022.01.27 - 09:52
  Közvetlen hivatkozás

  Még annyit, az MSZP-SZDSZ kormány annak idején adómentessé tette a minimálbért, ezt a FIDESZ megszüntette, és a kis jövedelműek helyett a felső középosztályt kezdte támogatni. Meggyesiék törölték el a tévé, rádió előfizetést, emelték fel 50 %-kal a közalkalmazotti béreket, adták oda a kismamáknak, amit azok – törvény szerint ugyan jogosan, de csak a törvényalkotók hibájából kiköveteltek. Dühít, amikor a baloldalt megszorítónak titulálják. Mintha nem ők vezették volna be a 13. havi nyugdíjat, /előre megmondták, hogy az ország teljesítménye alapján/ nem ők adták volna a gázártámogatást – fogyasztás, lakásméret, lakószám és jövedelem alapján, ami jóval igazságosabb volt, mint a mostani, hazug, gazdagokat gazdagító rezsicsökkentés. A baloldal a válság idején kényszerült megszorításokra, és akkor még nem jöttek az EUs pénzek, amik segíthettek volna. Ezt mintha ezek az elvakult orbánisták mindig elfelejtenék. Ja, és a vizitdíj: évente, fejenként max. 18 ezer Ft volt – 6 szakorvosi, 6, háziorvosi és 6 fogorvosi szolgáltatásért, a többit vissza lehetett igényelni. Ma egyhavi gyógyszerszámla elvihet ennyit, szóval…?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.