Az ellenzék megtalálta a csodafegyvert, miként győzheti le a Fideszt!

Az ellenzék pártjai érezhetik, hogy kiélvezve az augusztus utolsó napsugarait is, most már illene hallatni a hangjukat. Orbán is megérkezett feltöltött akkuival, indulhat az össznépi, megemelt közpénzen eltartottak szócsatája. Azt sikerült kiókumlálni a rekkenő hőségben, hogy vad, zsigerig hatoló sajtótájékoztatókkal támadnak.

Reszkess Fidesz, jönnek!

Az index.hu újságírója három ellenzék által meghirdetett rémfontos sajtótájékoztatót szedett össze a keddi napról.

Azzal, hogy a pártok szépen elfogadják mandátumaikat, beülnek a parlamentbe, nyomogatják a gombokat, és megejtik az üres székeknek címzett felszólalásaikat, beletörődnek a demokratikus díszlet szerepébe. Ahogy Filippov Gábor politológus írta a 2018 utáni helyzetet elemezve:

a hatalom békés leváltásának elméleti lehetősége ráadásul az ellenzéket is pacifikálja. A választásokon a kihívók is szembesülnek a rendszer támogatottságával és saját gyengeségükkel, így az örök ellenzékiségben is elnyerhető képviselői helyek biztonsága és a kormányra kerülés bizonytalan jövőben lebegő esélye kezelhető keretek között tartja a rendszerellenes tevékenységet .

A konklúzió pedig nem más, hogy minden kedvezőtlen feltétel ellenére is a pártok feladata “a politika visszahódítása”, de el kéne felejteniük a sajtótájékoztató-közlemény-interpelláció pótcselekvéseit. A “Meg kell újítani az ellenzéki politikát!” sürgetését persze maguk az ellenzéki politikusok is lelkesen ismételgették – írta a portál. Hát, neki is veselkedtek, bár a megújítás helyett forog tovább a már évekkel ezelőtt is ósdi lemez.

1. Jobbik:

Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője “Tűzzel játszik a kormány” címmel hirdetett sajtótájékoztatót a tűzoltóságot sújtó megvonásokról egy tűzoltóság előtt:

A videót pár óra alatt hetven ember nézte meg.

2. MSZP

Hegyi Gyula MSZP-alelnök sajtótájékoztatójának címe: “Szlovénia, ahol a Fidesz már megbukott”. Arról szólt, hogy az Orbán Viktor által támogatott Janez Janša vezette szlovén bevándorlásellenes erő, az SDS hiába nyerte meg a választást, képtelen volt kormányt alakítani, és végül egy neomarxista párt külső támogatásával baloldali kormány fog alakulni.

https://www.facebook.com/mszpfb/videos/1815269141854692/

9000-en kattintottak a videóra, ami egy cirka kéthetes eseményre reagált.

3. DK

Niedermüller Péter arról beszélt, hogy a szeptemberi családi pótlék most jól jön a családoknak, de emlékezzenek, ez nem adomány, csak előrehozott járandóság, aminek összege tíz éve nem emelkedett.

https://www.facebook.com/dk365/videos/236161927061792/

2000-en nyitották meg.

A fentiek fényében Orbán Viktor és a többi skac nem kapott rángógörcsöt az idegességtől, ha úri fiúk lennének, egy félmosolyt megérne a szájsarokban a dolog. Mivel nem azok, így minden bizonnyal káromkodások közepette hülyére röhögték magukat és megrendelték a szokásos piát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük