Az ellenzéki összefogás nem hatalmi érdekekről, hanem a XI. kerületben élőkről szól

Október 13-a, az önkormányzati választás a változás napja lesz – mondta Karácsony Gergely, az ellenzéki összefogás főpolgármester-jelöltje a XI. kerületi polgármester-jelölt, László Imre (DK) bemutatása kapcsán Budapesten, pénteken tartott sajtótájékoztatón.

A budapestiek visszavehetik városukat a fideszes oligarcháktól

Ez az a változás, amit a budapestiek többsége akar. Azok a pártok, amelyek érzik ezt a felelősséget, közösen indulnak a Fidesz jelöltjeivel szemben, így a budapestiek visszavehetik városukat a fideszes oligarcháktól. Erről szól a választás – hangoztatta az ellenzéki politikus.

A fővárosiak már tudják, milyen az, ha elveszik kórházaikat, iskoláikat, intézményeiket. Minél közelebb van valami Orbán Viktorhoz, annál rosszabbul működik. Az ellenzéki összefogás nem hatalmi érdekekről, hanem az itt élőkről szól – mondta Karácsony Gergely.

A kerületben lakók szolgálata a fontos

László Imre DK-s országgyűlési képviselő, az ellenzéki összefogás XI. kerületi polgármester-jelöltje is azt hangoztatta: az összefogásban részt vevő hat párt és több civil szervezet számára nem a hatalmi célok, hanem a kerületben lakók szolgálata fontos.

A volt kórházigazgató szerint kiemelt feladat az egészségügy talpra állítása és egy élhetőbb európai város kialakítása. László Imre kitért arra, hogy nagy szükség van zöld programra, hiszen Budapesten minden évben több ezer ember hal meg légszennyezés miatt.

A DK-s politikus hozzátette, hogy kerületi polgármesterré választása esetén örömmel mond le országgyűlési képviselői tisztségéről, hogy szolgálhassa kerületét.

Élhetőbb, emberibb, szabadabb városért küzdenek

Orosz Anna, a Momentum XI. kerületi önkormányzati képviselőjelöltje arra hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzati választás döntő fordulatot hozhat, hiszen ha a nagyobb városokban sikerül győznie az ellenzéknek, akkor lesz esély a Fidesz-kormány leváltására is.

Bencsik János, jobbikos politikus azt emelte ki, hogy ma már a fő törésvonal nem a jobb- és baloldal, hanem a visszaépülő egypártrendszer és a demokratikus többpártrendszer hívei között húzódik.

A Jobbik ezért vesz részt az ellenzéki összefogásban, amely egy élhetőbb, emberibb, szabadabb, biztonságosabb városért küzd – tette hozzá.

(Forrás:MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük