Az elnök beszéde, mintha egy bajszos Greta Thunberg beszélt volna

Az elkövetkező néhány napot még valószínűleg  az elmúlt év uralja, jegyzetírónk is 2019 utolsó percéről írt. Igaz, pezsgőspohár volt a kezemben, és különben is ilyenkor kényszeresen a jeltolmácsot bámulom, de azért figyeltem a köztársasági elnök újévi köszöntőjére. És csak ámultam. Mintha egy bajszos Greta Thunberg beszélt volna.

Mi van, ha a petárdazajtól nem hallották meg a barátai?

Áder végig a környezetvédelemre agitált minket: “Nincs teljes és egészséges emberi élet a természet teljessége és egészsége nélkül. Meg tudjuk-e őrizni?” Igaz, annyi pedagógiai engedményt azért tett a magát keresztény-konzervatívnak nevező kormánynak, hogy a “környezet” helyett a “teremtett világ” terminust használta, de ha így jobban felfogják, hát legyen! A végén azt javasolta, ebben az ügyben legyen “nemzeti közmegegyezés”.
Részemről benne vagyok, csak kicsit aggaszt: mi van, ha a petárdazajtól nem hallották meg azok a barátai, (plusz az összes kormányhű lap), akik eddig kizárólag “klímahisztit” emlegettek, Greta Thunberget megzakkant kamaszként, testileg-lelkileg beteg bábként jellemezték? Ráadásul a Fidesz-frakció és a kormány távollétével meghiúsították az országgyűlés két, e témában összehívott ülését azzal, hogy ez csak “hangulatkeltés”, “kampányülés” volna.

Ellenséget csináltak a zöld mozgalmakból

Számtalanszor kifejtették, hogy csak cselesen “egy zöld ideológia mentén akarják a világot átalakítani”, vagyis az egész tiszta kommunizmus, baloldali ármány, arra jó, hogy a migránsveszélyről elterelje a figyelmet.
Vagy talán rájuk célzott az elnök, amikor azt mondta: “Nem a természetet, hanem saját természetünket kell legyőzni”? És egészen pontosan kire gondolt? Nem lesz ebből később baja?
Igaz, bármikor ráfoghatja a szilveszteri hangulatra. Annyi mindent megfogad meg összebeszél ilyenkor az ember…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük