Az előválasztást támogatja a budapesti MSZP

Előválasztással kell kiválasztani a legjobb és legesélyesebb polgármesterjelölteket a VIII. és a XV. kerületi időközi polgármester-választásra – ezt támogatja a budapesti MSZP. Az áprilisi parlamenti választás legfontosabb tanulsága, hogy a Fidesz csak a lehető legteljesebb ellenzéki összefogással győzhető le. Ez azt jelenti, hogy a demokratikus ellenzéknek minden választáson egyetlen jelöltet kell állítania a Fidesz jelöltjével szemben. 

Lehetőség a legjobb jelölt kiválasztására

A jelöltek személyéről nem tárgyalószobákban kell dönteni. A budapestieknek joguk van kiválasztani, hogy kik álljanak ki értük a Fidesz helytartóival szemben. Az előválasztás lehetőséget ad arra, hogy a választók idejében megismerjék a jelölteket, programjukat, és közülük a legjobbakat és legesélyesebbeket válasszák ki, akik sikerrel szállnak szembe a Budapestet tönkretevő Fidesz jelöltjeivel.

A széleskörű együttműködésre példa lehet a római parti mobilgátról szóló népszavazáshoz szükséges aláírásgyűjtés, amelyet a budapesti MSZP is támogat. A 3-as metró sikeresen kivívott akadálymentesítése és a budapesti olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezés sikere azt bizonyítja, hogy a budapestiek megmutatják az erejüket, ha Orbán, Tarlós és a Fidesz ártani akar a fővárosnak és az itt élőknek.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke

Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselője

Őrsi Gergely, az MSZP budapesti ügyvezető alelnöke

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük