Az első ötben szeretnénk végezni!

Interjú Parkánszki Balázs autóversenyzővel a hétvégi Mikulás Rallye előtt.

Hétvégén újra versenyautóba ülsz, hogy a rátok váró hat gyorsot a Ladával teljesítsétek.

– Így van, az információid teljesen jók, gőzerővel készülünk a Mikulás rallye-ra. Az autó már felkészítve várja a hétvégét, köszönhető ez Katona Kori áldozatos munkájának, mert az egri verseny után most nemrég derült ki, hogy a vezérműtengely tönkre ment az autóban, de szerencsére egy gyors cserével orvosolni lehetett a hibát, így a karbantartási műveletek mellett még ezzel is kellett időt tölteni.

– Mely gyorsok tetszenek jobban neked és miért?

– Nem tudok igazából tuti kedvencet, mindegyiket szeretem, bevállalós, gyors pályák, jókat lehet rajtuk autózni. Úgy az egész Mikulás Rallye nagy kedvencem most már évek óta.

Az első ötben szeretnénk végezni!– Vizes katlan is vár (ha csak ki nem szárad) majd rátok sok ugratóval. Szerettek-e repkedni és csobbanni ezen versenyen?

– A vizesárok nem hinném, hogy kiszáradna (ha az előrejelzést nézem). Nem szeretem túl erőltetni sem az ugratást, sem a vizesárkot, túl sok technikai hiba lehetőségét hordozzák magukban – habár a nézőknek kétség kívül látványos perceket okoznak – és a célba éréshez szükség van az autóra! Amúgy kellett már ugratás miatt újjá építeni az autónkat, nem jó emlék, sok idő és energia, nem engedhetem meg magamnak.

Még soha nem versenyeztek együtt

– Pályabejárást mivel végzitek másképp, mintha aszfaltos versenyen lennétek? Ki fog navigálni most neked?

– Ez egy jó kérdés! Bodogán Balázzsal indulunk a versenyen, akivel még egy métert nem ültünk együtt még csak utcai autóban sem. Így a bejáráson még össze kell hangolódnunk, ezért úgy gondolom mindenben más lesz, mint ahogy szokott. Egyébként nem szoktam túl bonyolítani a bejárást, és ahogy Balázzsal beszéltük, most sem lesz másképp. A diktálásban is van még sok fejlődni valóm, ebben szerintem ő sokat fog nekem segíteni.

Az első ötben szeretnénk végezni!– A verseny a célban ér véget. Ti milyen tempót is szeretnétek autózni?

– Teljesen egyetértek veled! De ez nem azt jelenti, hogy feltartott kézzel mennénk a csatába. Szeretnék végig menni a versenyen (ez motorhiba miatt előző évben nem sikerült). Tavaly már egy jónak mondható tempót sikerült felvenni rögtön az elején, erre fogok most is törekedni!

– Végezetül, milyen eredménnyel lennél elégedett a nap végére?

– Elnézve a kategóriatársakat, szép mezőny gyűlt össze. Ha itt az első ötben tudnánk végezni, azzal maximálisan elégedett lennék. Megragadnám az alkalmat, hogy ilyen formán is megköszönhessem a kitartást, és támogatást feleségemnek és családomnak. Fazekas Attilának és lelkes csapatának. Katona Kornélnak, aki nélkül nem igen lenne versenykész autóm versenyről versenyre. Minden kedves barátomnak, akik rengeteg segítséggel járultak hozzá ahhoz, hogy a versenyekre eljussak!

Szurkoljunk közösen a rally párosnak a hétvégi Mikulás Rallye-n!

Hajósi Miklós

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük