Az ember csak néz ki a fejéből és kapkodja a levegőt

Amíg Európa nyugati felén sorra zárják be a templomokat, addig Magyarországon és a Kárpát-medence magyarok lakta településein mintegy 2800 templom újult meg és 120 épült fel az elmúlt kilenc évben a magyar kormány támogatásával – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Karádon.

Soltész Miklós a Somogy megyei település 600 millió forintból felújított római katolikus temploma és az annak kertjében álló Szent Flórián-szobor átadása alkalmából tartott ünnepi szentmisét megelőzően újságíróknak azt mondta: a beruházások sikeréhez nélkülözhetetlen volt a kormány és az egyházak összefogása, valamint a lakosság munkája, áldozatkész hozzáállása.

A vallás nem ilyen sorrendet tanít

Szerkesztőségünk egy kis számolásba kezdett. Az eredmény: ha csak a 2800 felújított templomot vesszük, és a kiindulás alapja a karádi templom 600 milliós költsége, akkor 1680 milliárdot – évente 186,6 milliárdot – költött az adónkból erre a projektre a kormány. Ez annyit tesz, hogy csecsemőtől aggastyánig fejenként 197 ezer 647 forintot költöttünk a templomok szépítésére. Ebben még nincs benne a 120 új templom építési költsége. Most soroljuk az unalomig ismert – ám nagyon igaz! – hiányokat?! Egészségügy, oktatás, lakhatás, mélyszegénység és még folytathatnánk a sort…

És nem arról van szó, hogy nincs szükség a templomok felújítására. Csak a sorrend! A templomok fontosabbak lennének az embereknél?!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük