Naponta több ezer ember igyekszik munkába reggel és haza a zuglói vasútállomás érintésével. Július közepe óta tart a “felújítás”. Most szeptember közepe van és még mindig csak félig van készen.

Napi megpróbáltatások….

Az Elegem van a MÁV-ból facebook oldalon számolt be az utasok egyike az áldatlan állapotról:

- Hirdetés -

“Még mindig Zuglói vasútállomás felújítás. A vonat állomáson kívül áll meg. Az emberek csürhe alakzatban igyekeznek lejutni a peronról, a vonat mellett. Szinte lehetetlen nem a biztonsági sávon közlekedni, mert szembe is jön egy csoport.

Libasorba pedig sohasem jutnánk le

A peron szélesebb része már majdnem kész, az állomás melletti másik sáv, még a jövő zenéje. (azért megnézném a quadot ott rallyzni). Pedig ezt kellett volna előre, hogy a másik oldalt tehermentesítsék. Mintha direkt az utasok ellen dolgoznának.

Ha nem lenne elég baj az állomás fent, akkor lent még rosszabb. A szemét elfoglalja a kijáratot. Csak 1 sor befelé, 1 sor kifelé fér el. Ráadásul a befelé sorban, még sorban is állnak a reggeli kávézók-felesre várók. Hogyan lehetne rávenni a MÁV-ot, hogy vitesse el onnan a szemetet?

Polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetek!

Össze tudnánk fogni páran, és összébb pakolni a szemetet, hogy a kerítést a szemét felé legalább 1 ember sorral beljebb toljuk?”

A kommentekből….

“Ezen a héten még csak egy napot dolgoztak a peront felújitó “munkások”. Megvárjuk, mig a felújitás miatt újabb baleset történik?”

“…. ha csak fele annyian közlekednének a vonattal, akkor lehetne libasorban egyesével. Tovább gondolva elég lenne csak napi kettő vonat. Egy reggel-egy este, – és akkor kijátszadozhatnák magukat az építők, nem zavarná az utazó tömeg a kis játékukat.”

“Aki már járt zuglói állomáson tudja, hogy a falhoz lapulva is meg kell próbálni tapadni a falhoz, hogy egy átrobogó gyors magával ne vigyen. Életveszélyes.”

“Július közepe óta tart a “felújítás”. Most szeptember közepe van és még mindig csak félig van készen. Munkásokat ezen a héten én sem nagyon láttam arra fele. Lassan ott tartok, hogy én fejezem be a kirakóst. Szerintem nem a szeméttel kéne foglalkoznunk, hanem a térkövezéssel. Hamarabb elkészülne, ha mindenki csak egy követ is a helyére rakna, és akkor az akadályokat sem kéne már hosszútávon kerülgetni.”

A tüntetés a MÁV iránti szolidaritásból 1 órás késéssel…

“Gyakran 30 percet késik a vonatod? Vagy még többet? Esetleg el sem indul?
Utaztál már zsúfolt járaton? Ültél már piszkos kocsiban? Előfordult, hogy nem tudtál elmenni mosdóba, mert annyira mocskos volt? Találkoztál már bezárt jegypénztárral, nem működő automatával? Ez mind a MÁV felelőtlensége.

Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, gyere el 2019. szeptember 26-án, csütörtökön 18 órakor a Keleti pályaudvar előtti térre! A tüntetésre hívd meg ismerőseid is!”

1 hozzászólás

  1. Toroczkay meghirdette a MÁV ellenőrzését….utaznak minden felé, és közben figyelik a hiányosságokat…
    Nos elegendő lenne, ha a “Mi hazánk” aktivistái(betyársereg) itt, Zugló állomáson segítenék az utasforgalmat…aztán számláznak a MÁV- nak..

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét