L. László János újságíróval, a Klubrádióban készült interjúban a migránsozásról, a Soros-elleni kormány kampányról, és a hazai média helyzetről beszélgettek.
[mnky_ads id=”10551″]

Nyomtass te is!

kezdeményezés elindítója szerint el kell juttatni a valódi híreket a kistelepülésekre is, és el kell érni, hogy az emberek beszélgessenek és kérdéseket tegyenek fel a valóságról:

„A kezdeményezésünk lényege, hogy egy négyoldalas, újságformátumú kiadványt nyomtatunk. A megyei lapok felvásárlása volt az utolsó lökés, ami megmutatta, hogy ennek van létjogosultsága”

[mnky_ads id=”10552″]
Az újságíró kiemelte, hogy vannak még tisztességes médiumok, ahol komoly anyagok születnek, csak ezek nem jutnak el az emberekhez, ezért vállalkoztak arra, hogy minden héten eljuttatják a kistelepüléseken élőknek a legfontosabb híreket. Sok helyen letöltik és osztogatják a kiadvány, de ez esetleges, ezért megyei csoportokat hoztak létre, akik aztán megszervezik a terjesztést:

„Ez egy Dávid-Góliát harc, akkor lesz hatása, ha tömegessé és rendszeressé válik, és a kistelepüléseken elkezdenek az emberek ezekről a hírekről beszélgetni”

A lényeg elsikkasztása, avagy Nagy Bandó András, Rónai Egon, meg a média silánysága

Szamizdat

Azért, hogy mind többen olvassák a “szamizdatot”, igyekeznek provokatív adatokat közölni, amik arra ingerelhetik az embereket, hogy megkérdezzék valamiről, tényleg igaz-e.

„Tudta-e ön, hogy Soros György rengeteg pénzt adott Orbán Viktornak?” Ez jó kérdés, amin el lehet gondolkodni.”

Az eldöbrögisedett Orbán „einstandolt” médiapiaca már a választás tisztaságát veszélyezteti

Az újságíró szerint, mivel a kistelepüléseken sok embernek nincs internet kapcsolata, akinek pedig van, az is két-három oldalt olvas rendszeresen, nem magától értetődő, hogy eljut a valódi hírekig. A Facebook is egy buborékot csinál, ahol a többség a saját közegén belül tájékozódik.:

„Őcsény jó példa, hiába van elvileg lehetőség arra, hogy hírekhez jusson az ember, hozzájuk is csak annyi jutott el, hogy félni kell, mert a jönnek a migránsok és beköltöznek a házaidba”

Ugyanakkor már számos jó példa van.

Akad olyan település, ahol a helyi csapatuk lelkesedése miatt az emberek feléhez eljutnak a híreik, és egyre több támogatójuk is van, sőt a Nyomtass Te is kezdeményezéstől független is vannak magánszemélyek, akik terjesztik a kiadványokat. Az Fidesz sikerpropagandájának eredményességét L. Lukács annak tulajdonítja:

„Ha mindenhonnan a sikerpropaganda árad, az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy csak nekik nem megy jól, de sokaknak igen. De ha látják is a valódi problémákat, az éjjel-nappal nyomott migráns- és Soros kampány által keltett félelem mélyebben hat az emberekre, mint a szükségleteik”

Folyamatosan tüzelik az embereket, tudatosan korbácsolják fel a szenvedélyeket:

“A kistelepüléseken élőknek a kevés tüzelő és a drága gyógyszer jelenti a problémát, ezért azt mondogatják nekik éjjel-nappal, hogy valami félelmetes közeledik.”

A félelem erősebb, mint a hétköznapi gondok

Az újságíró szerint az ember létét veszélyeztető félelem erősebbnek bizonyult, mint a hétköznapi problémák. Fontos szempont még a kormánymédia túlsúlya, sokan pedig nagyon el vannak szigetelve, van, ahol újságot sem lehet kapni.:

„Pár éve beszéltem egy olyan emberrel, aki nem hallott arról, hogy Orbán Viktor Felcsúton a háza mellé építtetett egy stadiont”

Az országgyűlési választási kampány során ilyen környezetben kellene a demokratikus ellenzék pártjainak üzeneteiket eljuttatni elsősorban a kisfalvakban élő millióknak. A városokban, nagyobb településeken talán könnyebb a tájékozódás, oda a pártok is eljutnak. A Fidesz óriási médiafölényét kizárólag rengeteg talpalással, az emberekkel történő beszélgetésekkel lehet valamelyest ellensúlyozni. Új idők, új formákat, eszközöket követelnek. A lakossági fórumokra legfeljebb a szimpatizánsok mennek el, a postaládákba dobott szórólapok többsége pedig szinte azonnal a kukában köt ki. Új eszközöket, új nyelvet kell keresni a pártoknak ahhoz, hogy üzeneteik értő füleket találjanak a vidék Magyarországán.
[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét