Az embertelen Orbán-rendszer kisemmizte a rokkantnyugdíjasokat

Hiába mondta ki az Alkotmánybíróság, hogy jogellenesen semmizték ki a rokkantnyugdíjasokat, hiába teltek el hónapok azóta, hogy rendezniük kellett volna a helyzetet, a kormány cinikusan hallgat – írja pártja honlapján Varju László, a DK országgyűlési képviselője, a költségvetési bizottság elnöke.

A kormányt nem köti a jog és a törvény?

Idén március 31-ig kaptak határidőt, hogy módosítsák a jogszabályt és rendezzék a rokkantnyugdíjasok helyzetét, de a Fidesz képviselőit és a kormányt ez hidegen hagyta, mintha őket nem kötné a jog és a törvény.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik a kormány embertelen, aljas, a rokkantakat végleg az út szélére és a teljes kilátástalanságba taszító intézkedése ellen. A DK törvényjavaslatot is készített korábban annak érdekében, hogy a rokkantak méltó ellátásban részesüljenek, de az Orbán-hadsereg, amelyik mindenkinél különbnek tartja magát, lesöpörte azt. Nekik nem számít a magyar emberek élete, nem számítanak a kétségbeesett családok.

Mi, európai magyarok azonban nem adjuk fel, nem félünk a hatalomtól, szembe nézünk a kormánnyal, mert számunkra minden ember egyenrangú és értékes.

Dobrev Klára a kabinettel ellentétesen gondolkodik

Forrás: dkp.hu

A Fidesz szócsövével szemben, én szeretnék nagyon sok kerekesszékes plakátot látni. Emberekről, akiknek sokkal nehezebb az átlagnál, mégis teljes életet élnek. Emberekről, akik szeretnek, játszanak, élnek, dolgoznak.

Nem volt hozzájuk kegyes a sors. Iszonyatosan nehéz életet élnek. Ami nekünk egy könnyed mozdulat, nekik erőfeszítés: mosdóba menni, zuhanyozni, főzni, csak úgy átugrani a barátokhoz.

Hősök. Akik ragaszkodva életükhöz, naponta csodát tesznek.

Legyen sok plakát róluk, melyeken fejet hajtunk élni tudásuk, erejük előtt. Példaként mindannyiunknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük