Az Emmi büszkén jelenti az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetről: az új “megbízott főigazgató öt nap alatt végrehajtotta azt a miniszteri utasítást”

Mint arról beszámoltunk, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet orvosigazgatója, Dr. Cserháti Péter az állásával fizetett azért, mert nem követte vakon Kásler minisztere ukázát. Péntekre megszületett a győzelmi jelentés az Emmitől.

Bevégeztetett

Félreértés ne essék, nem az ellen ágálunk, hogy legyen megfelelő számú szabad ágy, ha a vírusfertőzöttek száma azt megköveteli, hanem a módszer bicskanyitogató!

Felkészült az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet új vezetősége a koronavírusos betegek fogadására – írta közleményében az Emmi.

“Dr. Kovács Gábor, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet megbízott főigazgatójának jelentése alapján a március 16-i miniszteri utasítás szerint megteremtették a lehetőségét a nehézlégzéssel küzdő COVID-19 fertőző betegek ellátásának, ugyanakkor minden ott ápolt rehabilitációs beteg további ellátásáról is gondoskodtak.

A megbízott főigazgató öt nap alatt végrehajtotta azt a miniszteri utasítást, amire az elődjének a március 16 – április 9-ig terjedő időszak állt rendelkezésre.”

“Az Intézetben összesen 253 darab ágy áll készen az új COVID-19 fertőzött betegek fogadására,

ezen felül pedig 169 rehabilitációs betegágy áll rendelkezésre,

amely megfelel Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere általi utasításnak.

Nyolc beteg önként otthonába távozott. Az intézet meglévő lélegeztető gépeit is ágyakhoz telepítették az elmúlt napokban, így jelenleg már 8 ágyon van lélegeztetési kapacitás, a többi ágynál pedig folyamatban van az oxigén kiállások ellenőrzése, hogy a lélegeztetőgépek érkezése esetén azok azonnal üzembe helyezhetőek legyenek.

Mindez a felkészülés jelentősen megerősíti a súlyos állapotú koronavírusos betegek ellátását, ezzel növelve az életesélyüket.”

Háttér

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük