Az EMMI és a tömeges tesztelés

Lesz tömeges tesztelés Magyarországon? Itt van az EMMI válasza. A kormány és az operatív törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a hazai járvány alakulását.

Megint itt a ” mellébeszéd”

Magyarországon eddig közel 1,4 millió hivatalos mintavétel történt, mobil szűrőpontok és szűrőbuszok is segítik a tesztelést, és emellett célzott csoportos tesztelések indulnak az oktatásban, szociális intézményekben és egészségügyben – közölte az ATV Híradójával az EMMI.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e Ausztriához hasonló tömeges tesztelés Magyarországon, azt írták: a kormány és az operatív törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a hazai járvány alakulását, és amennyiben szükséges, további intézkedéseket hoz.

A november 11-től bevezetett korlátozó intézkedéseknek és a célzott teszteléseknek azonban csak akkor lesz meg a várt hatása, ha mindenki szigorúan betartja a járványügyi szabályokat.

<<<Friss híreink!>>>

Minden a tesztelésről

tesztelés

 

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Az EMMI és a tömeges tesztelés

 • Avatar
  2020.11.16 - 21:39
  Közvetlen hivatkozás

  Annak ismeretében, hogy a szomszédban, de Kínában is egy hatalmas kerületben elvégezték a teljes tesztelést – teljesen érthetetlen ennek az erőltetése. Mit értek el vele? Semmit. Mire mentek vele? Semmire. Következtetés: zéro. Vannak hozzáértők, akikkel egyetértve már majd mindenkin van kovid, csak legtöbbünknek nem tud ártani. Na az lenne a fontos, ha értelmes “tudósok” (nem Merkely, nem Szlávik, stb-ek) megmondanák, hogy miért nem betegszenek meg a sokak és mit kell tenni azért, hogy ne betegedjünk meg mi többiek. Ezek az emberek inkább a háziorvosok köréből kerülnének ki. Úgy sejtem, hogy rengetegen vannak. De ha nem mernek (mert nem mernek) nyilatkozni, akkor oknyomozók keressenek fel holland, svéd, norvég orvosokat. Ők adnának tanácsot! Mert van.
  Ugyanakkor látható a spanyol, az olasz, a francia, és más országok esete, ahol minden szigorú, mindenki önszáműzi magát, maszkolnak és nem mennek semmire. Állítólag náluk a legsúlyosabb a helyzet. Ezekből kéne levonni a következtetéseket! Elment valamely szakértő vagy kutatócsoport a svédekhez okulni? Nem, sőt hallani se akarnak róla. Pedig ők soha nem maszkoltak. Miért nem? Legalább ezt meg lehetne tanulni tőlük.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük