A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) – amely a szombatra bejelentett tüntetés szervezője – kizárólag tagjainak befizetéséből működik, nincs és soha nem is volt pártpolitikai célja.

Csak szakmai, érdekvédelmi-érdekképviseleti feladatot látnak el

Így reagált az érdekvédelmi szervezet hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében arra, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint a demonstrációjuk az ellenzék és a Soros-hálózat politikai céljait szolgálja.

A szakszervezet kiemelte: csak szakmai, érdekvédelmi-érdekképviseleti tevékenységet lát el. Ha politikai céljaik lettek volna, az országos tüntetést az októberi önkormányzati választások előtti időpontra szervezték volna, de ezt nem tették – mutattak rá.

Reagálásukban felidézték, hogy az Emmi és az ITM november 22-i közös közleményében azt írta:

„A pedagógus és más szakszervezetek által bejelentett tüntetés ismét az ellenzék és a Soros-hálózat politikai céljait, nem a pedagógusokat, pláne nem a gyermekeket szolgálja”.

A PSZ ezt határozottan visszautasítja, tüntetését pedig éppen a gyermekek, a társadalom jövőjének biztonsága érdekében is szervezi – közölték.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét