Az EP-választás margójára – Magyarázkodás helyett….

Nem állítom, hogy meglepődtünk, amikor elolvastuk egyik olvasónk nekünk címzett személyes üzenetét. Tudomásul vettük, majd úgy gondoltuk, ezzel el is rendeztük az ügyet, de valahogy mégsem hagyott egyikünket sem nyugodni az email tartalma.

Részlet az üzenetből:

“Eddig azt hittem, értem a Városi Kurírt, de most megzavarodtam. Felháborítónak tartom, ahogy a választások témakörét tegnap kezelték. Elviccelték, elhumorizálták, pedig tudniuk kellene, mennyire fontos nap volt tegnap, és Önök nem álltak ki a demokratikus oldal mellett, sőt, ott kötöttek beléjük, ahol tudtak”

A levél még hosszan boncolgatja a témát. Mi viszont értetlenül állunk a véleménnyel szemben, hiszen, szerintünk mindent megtettünk azért, hogy a tegnap ne egy újabb Mohács legyen a demokratáknak.

Válasz-féle, nem mosakodásként….

Tény, hogy egyetlen pártnak sem vagyunk a szekértolói, ezért bátran megírhattuk tegnap is, ahogy fennállásunk közel két éve alatt mindig, valamennyi szereplőről az arénában, hogy mit gondolunk éppen akkor arról, amit akkor és ott tesz.

Aki rendszeresen olvas minket, tudja, hogy mindig így járunk el. Boldogan írunk bárkiről jót, ha olyat tesz a demokráciáért, és húzzuk rá a vizes lepedőt arra, aki árt, függetlenül attól, hogy mi a neve, melyik párt tagja, ki fia-borja.

Semmi bajunk az úgynevezett elkötelezett újságírással, hiszen mi magunk is azt műveljük, csak ameddig a legtöbb orgánum valamelyik pártnak, irányzatnak kötelezi el magát, -szíve joga, bennük látja a megmentőt- mi inkább -hangozzék ez bármilyen fellengzősen is- egy eszmét: a demokráciát választottuk.

Azt pedig, hogy valamit jól csinálunk, mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy már minden párttól érkezett sértett reagálás egy-egy anyagunkra, volt aki a pártja, és volt, aki a saját nevében sértődött meg. Csak nagyon csendben jegyezzük meg, mert nem hiányzik igazán a buksi-simi, hogy ugyanezek az erők (?) a dicsérő cikkeinket nem nagyon szokták megköszönni, az valahogy természetes nekik.

Tévedés ne essék!

A tegnapi napot mi is végigcsodálkoztunk, de még az éjszaka közepén sem éreztük úgy, hogy bárki előtt hasra kellene esnünk, de akit úgy gondoltuk megillet, azt megsüvegeltük.

Továbbra is valljuk szakmánk alapszabályát, hogy “a hír szent a vélemény szabad”, márpedig, ha így van, -és így van- akkor az irónia, a leggyilkosabb fegyver sem lehet betiltva, ámbár ki tudja, mit hoz a jövő.

Kérjük, továbbra is maradjanak velünk, hiszen a java a most következő hónapokban vár Magyarországra, mert úgy látjuk, hogy az Európai Parlamenti választások kampánya egy nagyon mocskos, élethalál harc képét vetíti előre egészen őszig, sőt még azon is túl.

Kövessenek minket, lájkolják, kommentálják és főleg osszák meg cikkeinket, de csak azokat, amikkel egyetértenek.

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük