Az EU illetékesei beintenek Orbánnak, a baj, hogy ez is rajtunk csattan igazán

Várható volt, hogy ha lassan is, de az EU döntéshozói felismerik és megelégelik Orbán süketelését és hátrafelé nyilazását és drasztikus lépésre szánják el magukat. Lássuk be, melyikünk tűrné hosszútávon, hogy családtagja ócsárolja és folyton ellene dolgozzon?

Orbán a mi nemi szervünkkel veri a csalánt

a Financial Times értesülése szerint Brüsszel azt tervezi, hogy az EU-finanszírozásból több tízmilliárd eurót elvon Közép- és Kelet-Európától, amit átirányít a pénzügyi válsággal küzdő területekre, olyanokra, mint például Spanyolország és Görögország.

https://www.facebook.com/financialtimes/posts/10156303676525750

A 350 milliárd eurós “kohéziós politika” deklarált célja egyrészt a válságtól szenvedő déli régiók segítése … és ez az a pont, ami keményen érint minket is:

A más szisztéma szerinti elosztás ugyanis kiváltképp  aggasztó lesz Varsó és Budapest számára, miután eddig mind Magyarország, mind Lengyelország a kohéziós alapok két nagy kedvezményezettje volt, miközben a demokratikus normák sorozatos megszegése mellett, folyamatosan kemény harcot folytattak Brüsszellel.

Az Európai Bizottság tervei szerint megszüntetnék a kohéziós pénzek automatikus szétosztását, szakítanának azzal a gyakorlattal, hogy szinte kizárólag a bruttó hazai terméket vegyék alapul, ehelyett lényegesen szerteágazóbb kritériumokkal helyettesítve a jelenlegi metódust, figyelembe vennék többek között a fiatalok munkanélküliségét, az oktatást és a környezetet, a migrációt és az innovációt. Az alapok elosztásának felülvizsgálata mellett keményítenek a jogosultság feltételein, beleértve a jogállamiság tiszteletben tartását.

(forrás: nepszava.hu)

Dunai Mónika testével védi a hazát a “Brüsszel” nevű ellen

Orbán “rebellis-kuruckodni” indult Brüsszelbe, de hoppon maradt

Németh Szilárd: Gyurcsány és egy Brüsszel nevű választást csaltak – még véletlenül sem a Fidesz

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük