Az Európa Tanács emberi jogi biztosa beolvasott Orbánnak

Szerinte a magyar kormány migrációs politikája az intoleranciát és a xenofóbiát táplálja. A strasbourgi székhelyű Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa problematikusnak tartja, hogy a „Stop Soros” törvénycsomag korlátozásokat vezetne be a migrációval foglalkozó civilek munkájával kapcsolatban.

Nils Muiznieks este az M1 műsorában azt mondta: „Ez a csomag ugyanis új, önkényes korlátozásokat vezet be a civilek munkájával kapcsolatban, főleg azoknak a munkájával, amik a migrációval foglalkoznak. Ezt nagyon problematikusnak tartom, elsőként azért, mert a kormány migrációs politikája intoleranciát és xenofóbiát táplál az emberek körében, és most büntetné, visszatántorítaná a civileket attól, hogy segítsék a migránsokat.”

Szerinte nem illegális átlépni egy határt és védelmet keresni, ezért nem használja az illegális, csak az ellenőrizetlen migráció kifejezést.

„Az az én bajom, hogy a magyar kormány minden egyes érkezőt úgy kezel, mintha, 1) illegális lenne, amivel nem értek egyet, 2) mint akinek nincs szüksége védelemre, és 3) mintha fenyegetést jelentene a nemzetbiztonságra”

– mondta. Nils Muiznieks elmondta, hogy Magyarországnak minden esetet egyenként kell elbírálnia, és ha valaki nem szorul védelemre, akkor vissza lehet küldeni a hazájába, vagy egy másik biztonságos országba.

„Értem, hogy a Soros névnek különös csengése van Magyarországon, de az adófizetők pénzéből folytatott kampányokat meglehetősen zavarónak tartom.”

Úgy látja, Magyarországon démonizálnak egy filantróp személyiséget, aki soha semmi illegálist nem csinált, csak embereket és NGO-kat segített szerte Európában. Ez zavaró, és egy „kis antiszemita árnyalat” is van benne – mondta.

(Forrás: 444)

Kapcsolódó:

Tiltakozik 255 civilt szervezet a Stop Soros javaslatcsomag ellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük