Az év legédesebb napja

Ma kezdődik a két napos 7. Szolnoki Országos Csokoládéfesztivál. Tizenöt kiállító mutat be csokoládékat, bonbonokat, cup cake-eket és egyéb édességeket.

Csúcs ez a csoki!

A látogatók a világversenyeken is bizonyított, díjnyertes kézműves csokoládékészítők termékeit ismerhetik meg. Helyszín a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ. A gyerekek péksüteményt, valamint bábokat készíthetnek, hangszert faraghatnak .  A srácok a “Bogarászóban” közelebbről is megismerkedhetnek a bogarakkal a Hortobágyi Nemzeti Park jóvoltából. A rendezvényen látható a Tintaló Cirkusz előadása, fellép a dunaszerdahelyi Gézengúz, valamint a szolnoki Tiszavirág bábcsoport, továbbá hallható Kovács Gábor muzsikus, hangvarázsló műsora is.
A fesztiválon koncertet ad a Kiskalász zenekar.   Persze bonbonkészítő foglalkozással és planetáriumi vetítésekkel is várják az érdeklődőket. Meg lehet tekinteni a csokoládétörténeti, valamint a nemzetközi csokoládécsomagolásokat bemutató tárlatot, az egri Kopcsik Marcipánia, azaz Kopcsik Lajos mestercukrász marcipánképeiből nyílt kiállítást, és Dluhopolszky László karikaturista tárlatát is. A szolnoki vár ásatásán előkerült különleges leleteket – köztük például egy 11. századi, faragott oszlopfőt, amely Szolnok legelső plébániatemplomához tartozott – először mutatják be a nagyközönségnek a szolnoki csokoládéfesztiválon.
A rendezvényen jótékonysági játékgyűjtést tartanak a szervezők a Magyar Vöröskereszttel közösen, valamint a mai napon vért adók ingyenesen látogathatják a rendezvényt.

Erre is figyeljen!

Karácsonykor gyakori a kutyák csokoládémérgezése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük