Amikor az ex társasházkezelő, műszaki és üzemeltetési osztályvezető referál az Orbán-kormány ősdilettánsügyi miniszterének a Magyarságkutató Intézet elért éves eredményeiről

Horváth-Lugossy Gábor, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója, aki rendelkezik jogászi végzettséggel és közigazgatási szakvizsgával, volt osztályvezető a Központi Statisztikai Hivatalban, kabinetfőnök a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban, vezetett műszaki és üzemeltetési osztályt, mi több, társasházkezelő céget is, tehát miden a tudományos pálya felé orientálta, most egy nyilvánossá tett videón referál főnökének, Kásler Miklósnak, az Orbán-kormány ősdilettánsügyi miniszterének a Magyarságkutató Intézet elért éves eredményeiről.

A tudományos intézet főigazgatója A pozsonyi csata c. filmet ért számtalan történeti-tudományos kritikára azt felelte, hogy

„Semmi olyan nincs a filmben, ami nem lenne helyénvaló, vagy amit cáfolni lehetne.”

És ha a főnöke, Kásler nem az lenne, aki,

vagyis egy egyre jobban kiteljesedő és egyre közveszélyesebbé váló eszement, közröhej tárgyává vált ősdilettáns, akkor a közpénzekből járvány idején is busásan adományozó támogató már a mondat felénél kirúgta volna az ex társasházkezelőt, hogy a mondat végére a pontot már az utcán tehesse ki. A tudományos intézet igazgatója tehát azt állítja, hogy „semmi olyan nincs… amit cáfolni lehetne.”
Az ex társasházkezelőt, műszaki és üzemeltetési osztály vezetőjét, minisztériumi kabinetfőnököt, ha Káslernek annyira fontos, hogy igazgató maradjon, végre beiskolázhatnák egy tudományfilozófiai alaptanfolyamra, ahol módja lenne elgondolkodni –egyebek mellett – azon, hogy mit is akart mondani az a szegény Karl R. Popper, amikor a falszifikálhatóság (cáfolhatóság) kapcsán arról beszélt, hogy a tudományosság kritériuma, vagyis a tudományra vonatkozó demarkációs kritérium, amely egy áltudományos állítástól megkülönbözteti, az a cáfolhatóság.

Azt lehet tudománynak tekinteni, ami elvileg cáfolható.

A tudomány továbblépése éppen abban áll, hogy a korábbi hipotéziseket megcáfolja, és új tudást magába foglaló hipotézist állít fel

Ám ez is addig érvényes, amíg más tudományos elmélet meg nem cáfolja. Így például nem cáfolható az asztrológia, ami következésképp nem is tudomány. Vagyis az ex társasházkezelő épp az őstörténet apropóján mondja, amit mond, miközben a legtöbb cáfolat (persze tudományos és nem ideológia-vezérelt megfelelési kényszer!) legfőképp az őstörténettel kapcsolatosan merül fel folyamatosan.
Tisztában vagyok azzal, hogy mindez az ex társasházkezelőnek igen bonyolult és értelmezhetetlen lesz, kivált, ha az alapfokú stúdiumon előkerül még – teszem azt – Lakatos Imre, Paul Feyerabend, Michael Polanyi vagy Thomas S. Kuhn neve.

Mindenesetre az ex társasházkezelő, műszaki és üzemeltetési osztályvezető

bizalmasan elárulta a mi pénzünkből nagyvonalúan mecénáskodó főnökének – még ha az nem is volt képes kihallani a mondatból -, hogy tudományos munkájuk eredményeként bemutatott opusuk nem más, mint egy közepesen képzett halottlátónak, egy béljósnak, a reinkarnálódott, a háromlábú tripuszán üldögélő, s a vulkanikus gázokat kibocsátó rés fölé görnyedő, babérlevelet rágcsáló, s közben artikulálatlan hangokat kibocsátó Püthiának és egy tarot-kártyából vagy egy tenyérből múltat és jövendőt kiolvasó jósnak a koprodukciója, a Blaha Lujza téri aluljáró egyik feljárójának oldalában.

És ne mondja nekem senki, hogy ezt ezek a hülyék csak azért csinálják, hogy eltereljék a figyelmet az összes bűnükről,

gazságukról vagy a Covid-„eredményeikről”, amely a nemzetközi kimutatásokban is pontos képet ad a magyar kormány és Kásler „hozzáértéséről” és (ál)tevékenységéről. Ugyanis, ha elterelésnek szánják, akkor azt ne a semmire, a hülyeségre és a felesleges marhaságokra kiszórt milliárdokkal tegyék, kiváltképp ne most, hanem mondjuk Kásler és Orbán, akár a cirkuszi bohócok, rúgják egymást alaposan seggbe, garantálom, azon is vígan derül egy darabig az ország, csak épp mennyivel olcsóbban, s az ország többsége számára mennyivel kellemesebben és jólesőbben.

Forrás

figyu

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük