Szeptember elejéig kitartó kánikula és fülledtség! Változó mennyiségű fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen, de emellett holnap is több órára kisüt a nap. Szórványosan alakul ki zápor, zivatar.

Hétfőm hajnalban a fővárost és környékét   zápor veri, ez talán felfrissíti kicsit a levegőt.

Hétfőn folytatódik a kánikula, marad a fülledtség

A keleties szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 27 és 35 fok között várható.

Az éjszaka első felében még várhatók zivatarok kialakulása, majd elcsendesednek, elvonulnak. Helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek.

illusztráció: eumet.hu

Hogyan tovább…?

A hét további napjain is messze elkerülik hazánkat a frontok, folytatódik az évszakos átlagnál jóval melegebb, fülledt idő. Alapvetően napsütésre készülhetünk, átmeneti felhősödésekkel. Már kevesebb helyen, csupán elvétve, kis körzeteket érintő frissítő záporok, zivatargócok alakulhatnak ki. Lehűlést hozó hidegfront egy héten belül nem látszik.

Továbbra is bizonytalan mikor érkezik a lehűlés, napról-napra tolódik a hidegfront érkezésének valószínűsíthető időpontja. A vasárnapi modellfutásban az előttünk álló 2 hét legvégén, szeptember 4-5-én a legvalószínűbb.

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn az ország nagyobb részén nem, de elszórtan előfordulhatnak zivatartevékenységgel kísért záporoktól vizes útszakaszok. Zivatarok térségében jelentősen nő a fék-, és csökken a látótávolság. Az átmenetileg erős, sőt akár viharos széllökések is növelik a balesetveszélyt.

megosztás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét