Kerítésen innenGyorshír

Az ideig-óráig sikeres diktátorok erős emberekkel vették körül magukat – Orbán nem ezt teszi

Bojár Gábor: akkor érezném magam sokkal, de sokkal rosszabbul, ha nem tettem volna meg minden tőlem telhetőt!

Bojár Gábor Széchenyi- és Gábor Dénes-díjas fizikus, üzletember, a Graphisoft, az Aquincumi Technológiai Intézet, valamint az idén 20 éves óbudai Graphisoft Park alapítója szerint amíg a diktatúrák előbb-utóbb elbuknak, a liberális demokrácia mindig képes volt kigyógyulni válságaiból – nyilatkozta a Magyar Hangnak adott interjújában.

“A jó vezetőnek nem csupán elviselnie, de elvárnia, támogatnia is kell a kritikát…”

Az ellenzék kilátásaival kapcsolatban úgy véli, hogy

Az alkotó energiákat felszabadító, okosan szabályozott szabadversenyes kapitalizmusban hiszek, de amit a jelenlegi hatalom képvisel, az messze van ettől. Bíztam benne, hogy az ellenzéki pártok együttműködésével legalább esély nyílik rá, hogy korlátozni lehet a Fidesz hatalmát. Orbán Viktor azonban zseniális hatalomtechnikával könnyedén ellehetetlenítette a nélküle is elég gyenge ellenzéket.

Arról, hogy milyennek látja Orbán viszonyát a kritikához, azt mondta:

Orbán Viktor gyenge pontja, hogy nem tűr meg maga mellett erős embereket, akik ellent mernek neki mondani. Olyan emberekkel veszi körül magát, akik azt mondják, amit hallani szeretne. A sikeres diktátorok – itt most azokra gondolok, akik legalább egy ideig sikeresek voltak – kivétel nélkül erős emberekkel vették körül magukat. Napóleon zseniális tábornokokkal indult csatába, ezeket a hadvezéreket azonban ma nem látom Orbán Viktor mellett.

Magyarország sorozatban bukta el eddigi harcait, mégis kelj fel Jancsi módjára talpra állt. Arról, hogy milyennek látja közös hazánk jövőjét, így vélekedett:

Mi valóban a túlélést tanultuk meg ezer év alatt. És ez adhat okot némi optimizmusra, hogy talán az Orbán-rendszert is túl fogjuk élni. De ezért mindannyiunknak tennünk kell.

A teljes cikket a Magyar Hang pénteken utcára került számában olvashatja.

(forrás: magyarhang.hu)

Előzmény

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

http://varosikurir.hu/bojar-gabor-aki-haborut-akar-annak-orbant-ajanlom/

About Author

Szólj hozzá!