Sorting by

×

Süt a nap, irány a ….. kinek, mi! Az időjárás miatt senkinek nem kell a négy fal között ülni!

Karácsony második napján sem lesz télies az időjárás, a Dunántúlon és a Tiszántúlon élénk, erős északnyugati szél fúj. Csökken a felhőzet, napos idő lesz, inkább csak délen és keleten lehet felhősebb az ég. Említést érdemlő csapadék nem várható.

Éjszaka délen, dél felől erősen megnövekszik a felhőzet, míg északon kevés marad a felhő. Reggelig délkeleten előfordulhat kisebb eső.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

  • szombat reggel -2 – +2,
  • szombat délután északnyugaton +3, délkeleten +5,
  • vasárnap reggel -3 – +1 fok körül alakul.

Legvalószínűbb folytatás

illusztráció: Eumet
  • Vasárnap eleinte még kisüthet a nap, de dél felől egy melegfront felhőzete húzódik fölénk, melyből főként délután, este, eleinte délkeleten, majd északabbra is kisebb eső hullhat. Északon kevés ónos eső is kialakulhat.
  • Hétfőn és kedden erős melegfront várható erős, olykor viharos délies széllel. Nyugat felől egy gyors mozgású csapadékmező is keresztezi az országot, melyből elsősorban szombat éjszaka várható eső, szombat napközben csak helyenként kisebb eső. Kedden napsütésre számíthatunk, de keleten, északkeleten egy-egy futó zápor, hózápor is kialakulhat.
  • Szerdán eleinte erősen felhős lesz az ég, többfelé esőkkel, záporokkal, majd később délnyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap. A délnyugati szél még erős marad.
  • Csütörtökön napsütés, illetve felhőátvonulások, elszórtan, főként északon futó záporok, de már mérsékelt légmozgás a legvalószínűbb. Kissé csökken a hőmérséklet.

Biometeorológia

Esernyőt főként a déli, délnyugati országrészben vigyenek magukkal, az ország többi részén viszont már csak jelentéktelen csapadék valószínű, és ez sem lesz tartós. Hidegfronti hatásra számíthatunk, a Dunántúlon erős északi, északnyugati széllel.

A frontra érzékenyek fejfájásra panaszkodhatnak. A korábbi törések helyén, illetve a műtétek helyén fájdalom léphet fel. Az erős időjárás-változás az egészséges embereknél is megéreztetheti hatását olyan tünetekkel, amik korábban ritkán fordultak elő.

Töltsenek sok időt a szabadban, kiránduljanak, sportoljanak.

Forrás

fenyő

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.