Az igazgató rendkívüli szünetet rendelt el az egri iskolában

Vizes falak, omladozó vakolat, földre terített felmosórongyok, vödrök – mint a Népszava megírta, ez a látvány fogadta az idei tanévnyitó után az egri Hunyadi Mátyás Általános iskola tanulóit, amikor beléptek a tantermekbe. 

A villanyt sem merték fölkapcsolni

A borzalmas állapotokról az egyik szülő fotókat is készített, amit megosztott a Népszavával, mellé téve aggályait is.Szavai szerint az egyik tanító azt mondta nekik, hogy biztonsági okokból egész nap nem kapcsolják fel a villanyokat, nehogy az átvizesedett falak miatt gond legyen.

A Népszava kereste kérdéseivel az Egri Tankerületi Központ vezetőjét, Ballagó Zoltánt. Azt mondta: az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskolában nincsenek életveszélyes körülmények. – A napokban történt szélsőséges, nagy esőzéssel járó időjárás miatt keletkezett a belső falakon beázás. Az Egri Tankerületi Központ mindig szem előtt tartotta az ott tanuló diákok és pedagógusok biztonságát, ezért a tankerületi központ egy nagyobb, 31 millió forintos beruházással végleges megoldást biztosít az intézménynek, amelynek kivitelezési munkálatai már folyamatban vannak, és még 2018 őszén be is fejeződnek.

Tanítási szünet

Szerda este aztán az iskola igazgatója bejelentette, hogy két napra bezár az intézmény – vette észre az egriugyek.hu. A Hunyadi Mátyás Általános Iskola Facebook-oldalán megjelent rövid közlemény szerint Rózsa Sándor csütörtökön és pénteken rendkívüli tanítási szünetet rendel el. Azoknak a gyerekeknek, akiket a szülők nem tudnak napközben máshol elhelyezni, az iskolában biztosítanak felügyeletet. Arra nem tért ki az igazgató, hogy miért nem lesz tanítás, de feltételezhető, hogy a legfontosabb javítási munkákat akarják elvégezni.

(Forrás: Népszava)

Kérdéseink: miért csak most? A nyári szünetben nem volt rá idő? És ha a sajtó nem hozza nyilvánosságra, hogy lehetetlen, életveszélyes állapot uralkodik az iskolában, akkor minden marad a régiben – amíg baj nem történik?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük