Az igazi nemzetrontók – Nincs új a nap alatt 25.

A magyar egészségügynek valószínűleg nem lesz rá pénze, hogy intelligens sebészkéseket vegyen. Így aztán a magyar sebészek továbbra is fölöslegesen sok húst fognak belőlünk kivágni, a rákos sejteket pedig bennünk hagyják.

Világraszóló magyar találmány

Ki tudja Magyarországon, hogy mi az az „onkokés”? Talán néhány százezer ember, aki a Népszabadságban olvasott róla. Pedig a Semmelweis Egyetemen született világraszóló magyar találmányról van szó, amelynek éveken belül óriási jelentősége lesz a rák gyógyításában. Lényegét az említett Népszabadság-cikk így foglalja össze: „rengeteg műtétet, illetve fölösleges vágást megspórol. A daganatok műtéti terápiáiban jellemzőek a műtét–szövettan–műtét ciklusok: az orvos gyakran nem tudja pontosan, hogy amit kivágott, az daganat-e, és sikerült-e eltávolítani az összes beteg szövetet (emiatt gyakran többet vágnak ki a kelleténél). Az onkokés viszont folyamatosan tudósítja a sebészt, így a beavatkozást és a vérveszteséget is a minimálisan szükséges határok közé lehet szorítani.”

Már-már küszöbön állt a világhír és az ország hatalmas anyagi sikere. Mindössze 70 millió forint kellett volna a befejezéshez, amikor beindult az Orbán-kormány értelemellenes tudomány- és oktatáspolitikája, és még az Innovációs Alap pályázaton megnyert pénzeinek kifizetését is leállították.

Az egészségügy rohadása alatt a stadionépítés zavartalanul folyik

Miközben ezek történtek, nagy lendülettel megindult a stadionépítés Debrecenben, Ferencvárosban és Felcsúton – potom 30 milliárdból. Hányszor lehetett volna kifizetni ebből a pénzből a hiányzó 70 milliót? És akkor most dőlne a pénz az országba. Ehelyett dőlni fog az adófizetők pénze az állandó hiányt termelő stadionok fenntartására. Mert hányan kíváncsiak Magyarországon a focinak csúfolt szaladgálásra? A nézőtéri statisztikák szerint pár ezren – csakhogy ott van köztük az úri passzióját velünk megfizettető, szotyolázgató maffiafőnök.

Gazdagodjanak a gazdagok!

Így aztán nem lesz világhír, nem lesz anyagi siker, mert a kutató megunta a packázást, fogta magát, elment a rothadó Nyugatra. Ott rögtön megkapta a hiányzó 70 milliót. Az onkokésből „iKnife” lett, és nem minket fog gazdagítani, hanem az amerikai MediMass-t. A szájukat felkeléstől lefekvésig nemzettel öblögető uraink így védik a nemzeti érdeket.

Mi majd megvehetjük az „iKnife”-ot a rothadó nyugaton, ha a magyar egészségügynek lesz rá pénze. A valószínűbb az, hogy nem lesz, így aztán a magyar sebészek továbbra is fölöslegesen sok húst fognak belőlünk kivágni, és bennünk hagyják a rákos sejteket. Éljen és burjánozzon a Nemzeti Együttműködés Rendszere!

(Gépnarancs, 2013. július 22.)

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük