Emberölések húsvétkor! – Az indulat, ami hála a regnálónak, Húsvétkor is elszabadul

Nem nagy kunszt egykedvű, mérges, bánatos, szinte kizárólag a negatív tartományba tartozó arcokkal találkozni nap, mint nap bárhová megy is az ember. Ez jelenleg Magyarország. Ha egy-egy kirívó mosolygós szempár néz vissza ránk, arról az ugrik be, hogy dinka, vagy külföldi, ami már majdnem migráns és ettől a szótól újra jön a befordulás. Ezt hozta a nyúl is, nincs megállás, dübörög az indulat!

Azt tapossuk, akit tudunk….

Az utcán menve, rádiót, tévét hallgatva-nézve, újságot olvasva, a kollégával, szomszéddal beszélgetve, mindenhonnan árad a gyűlölet. Szinte mindegy, hogy kit, csak valakit lehessen hibáztatni – véletlenül sem az okozóját! – az elbaltázott mindennapokért.

Fabiny Tamás: “Véletlenül se hivatkozzon a kereszténységre az, aki embertársai ellen gyűlöletet szít”

rendőrség honlapja számolt be arról, hogy április 19-én nagypénteken este egy férfi éppen a füvet nyírta Somogydöröcskén, a Nyugat utcai háza kertjében, amikor az egyik szomszédja odasétált hozzá, és egy szóváltás után úgy megütötte, hogy eltört az arccsontja és az orra is.

Az áldozat ezzel 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Támadóját pedig súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként előállították és kihallgatták a Siófoki Rendőrkapitányságon. Vallomása szerint azért ütött, mert idegesítette a fűnyírás.

Az erőszakvonat tovább dübörög

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra szombaton  néhány perccel 22 óra után érkezett bejelentés, amely szerint Budapesten, a XX. kerületi Pázsitos sétányon verekedés van.A perceken belül kiérkező járőrök a feltételezett elkövetőt, a 33 éves budapesti H. Istvánt a helyszínen elfogták és a sérült férfihez mentőt hívtak. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrök az elfogott férfit előállították, vele szemben az eljárást emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt a BRFK Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatja le- olvasható ugyancsak  a police.hu oldalán.

Meddig még?

Amikor éppen tiszta fővel elgondolkodunk a fenti rövidhír kapcsán, sokatn úgy vélhetik, hogy “ez csak mással történhet meg”. Nincs igazuk, bármelyikünk kerülhet ilyen szituba, bármely szereplő helyébe. A felkorbácsolt indulatok és a félelem, hogy hogy holnap is lesz-e munka, ha kinyitjuk a szánkat nem jó párosítás. Ezt hozhatja ki a legjámborabb honpolgárból is. És mindezt miért? Mert az ország sorsáról döntőknek ez így kényelmes és hasznos. Amíg egymást “gyilkolásszuk”, addig nem foglalkozunk velük.

Koltai Róbert: Nem látom a kiutat ….várom azokat, akik képesek tompítani a gyűlöletet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük