Az internet nem felejt: Álomállás a magyar parlamentben, avagy Bíró Márk 68 millió forintért hallgat

Egy évvel ezelőtt, 2016. december 20-án derült ki, hogy Bíró Márk képviselő mennyi pénzért nem mond semmit. Nem pazarlás ez a kormány részéről, épp ellenkezőleg: spórolás a köbön.

Mészáros Lőrinc például le sem hajolna ennyi pénzért, és ebben a funkcióban Andy Vajna is többe kerülne a magyar adófizetőknek, mint Bíró Márk. Mindez tehát a mi érdekünkben történik, legyünk hálásak. Ráadásul, az sem igaz, hogy hősünk egyszer sem szólalt meg. Egyszer például azt mondta, hogy Ironman.

Ezt írtam akkor erről.

Föld S. Péter

68 millió forintot vett föl 6 és fél év alatt bíró Márk, a Fidesz országgyűlési képviselője. Ne háborodjunk fel, mert Bíró úr keményen megdolgozott ezért a pénzért. Megállta, hogy egyetlen egyszer se szóljon hozzá, ne terjesszen elő semmilyen indítványt. Ráadásul még a benzinkártyát és az albérleti támogatást is felvette, annak ellenére, hogy körzete nincs, ahol választóterületi elfoglaltsága lehetne.

Bíró Márk ugyanis listán jutott be a parlamentbe, és ebben a minőségében hallgatott eddig 68 millióért. Persze, ez így nem teljesen igaz, az országgyűlési jegyzőkönyvek tanúsága szerint hősünk egyszer megszólalt. Igaz, véletlenül, ám ez nem von le annak az értékéből, hogy azt mondta: Ironman.

Hogy ez mit jelent ebben az összefüggésben, az feltehetőleg egyszer majd kiderül. Mert nagyon nem mindegy. Ha egy ember ennyi pénzt keres, akkor nyilván minden szavának súlya van, és biztosak lehetünk benne, hogy nem mondja csak úgy, minden ok nélkül, hogy Ironman.

Aki ilyet mond, az tud valamit a magyar emberekről, de minimum Európáról, sőt, még ennél is tágabb környezetünkről, az Univerzumról.

És akkor most tegye a szívére a kezét mindenki, és mondja meg őszintén: mikor mondta utoljára 68 millió forintért, hogy Ironman!

Na ugye, hogy na ugye!

Az egész egyébként úgy kezdődhetett annak idején, hogy a Fidesz keresett egy embert, aki 68 millió forintért nem csinál semmit. Ne legyintsünk, hogy ez nem nehéz, ne hozzunk példákat a közelmúltból. Hogy Mészáros Lőrinc is, ki tudja mikor szerelt utoljára gázt. Hogy idejét sem tudjuk, Andy Vajna mikor készített legutóbb parókát. Ezek az emberek – és még sorolhatnánk hosszan – Bíró Márknál nagyságrendekkel több pénzt keresnek.

Spórolni akart a Fidesz azzal, hogy nem őket alkalmazta a parlamentben. Nem szórni szerette volna a magyar adófizető emberek pénzét, hanem gazdálkodni vele. Ezért keresett egy olyan olcsójánost, mint amilyen Bíró Márk. Mert, valljuk be, hat és fél év alatt 68 millió forint nem komoly pénz. Garancsi István, Orbán Viktor kötélbarátja le sem hajolna ennyiért, de Tiborcz István, aki Orbán Viktor veje, és ebbéli minőségében a saját lábán áll, valószínűleg szintén kikérné magának, ha ennyivel akarnák megkínálni.

Ezzel együtt persze sokan irigylik Bíró Márkot, mert azt gondolják, hogy könnyen keresi a pénzt. Pedig, dehogy! Mit tudjuk mi, egyszerű halandók, akik sosem láttunk még ennyi pénzt, és ennek a töredékével is csak tartozás formájában érintkeztünk, hogy mennyi lemondás jár ekkora összeg megkeresésével?

Kussoljunk, és fogjuk be a szánk, amiért el sem tudjuk képzelni, hogy mekkora felelősséggel jár az ilyen. Mi, többi magyarok, bizonnyal összeroppannánk ekkora súly alatt.

Úgyhogy, ne fikázzuk Bíró Márk 68 millióját, inkább nézzünk fel rá! Válasszuk őt példaképül, tűzzük a lobogónkra, és miközben elégedetten nyilatkozunk a kamerába, mondjuk együtt, hangosan mindannyian: Magyarország erősödik!

Ha nagyon sokan mondják, nagyon sokáig, biztosan akad majd, aki elhiszi.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük