Egy évvel ezelőtt, 2017. januárjának első napjaiban Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy el kell takarítani Magyarországról a civileket. Egy nappal később, 2017. első napjaiban Orbán Viktor árnyalni próbálta alelnöke szavait, és azt mondta, hogy a magyar embereknek joguk van tudni a közéleti szereplőkről, hogy kicsodák, és honnan kapják a pénzt.
[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]
Akkor azt írtam erről, hogy a magyar embereknek joguk van tudni, hogy kicsoda Orbán Viktor és honnan kapja a pénzt. És joguk van ugyanezt tudni Rogán Antalról, Habony Árpádról, Mészáros Lőrincről, vagy éppen Vajna Tímea Andy nevű férjéről.

Föld S. Péter

A kormány nem akarja eltakarítani a civil szervezeteket, de a magyar embereknek minden közéleti szereplőről joguk van tudni, hogy kicsoda, és honnan kapja a pénzét. Ezt mondta Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth Rádióban. Biztosan van olyan, aki azt gondolja, hogy a magyar embereknek ez a legnagyobb problémájuk, és kórusban követelik, hogy tessék már minket felvilágosítani a civil szervezetek pénzéről.

Ha a miniszterelnök is így tudja, akkor biztosan így van. Legyen világosság, terítsük ki a lapjainkat!

A magyar embereknek jogukban áll megtudni, hogy kicsoda Habony Árpád. Akiről annyit tudunk, hogy évekkel ezelőtt megvert egy idős házaspárt, nem szerepel a miniszterelnökség fizetési listáján, ezzel szemben luxus életvitelt folytat, bejáratos Tarlós István főpolgármesterhez, drága festményeket kölcsönöz kedvezményes áron a Szépművészeti Múzeumból, Ibizán egy bár reklámfilmjében kokainfogyasztó tengerimalacként mozgatja az orrát, idehaza pedig együtt ebédel Mészáros Lőrinccel és Andy Vajnával.

A magyar emberek bizonyára azt is tudni szeretnék, hogy kicsoda Rogán Antal. Utolsó hitelt érdemlő információnk azt volt róla, hogy – nyilván az elmúlt átkos üldözöttjeként – középiskolai KISZ-titkárként bomlasztotta belülről a rendszert, mára azonban bizonyos jelek arra utalnak, hogy még belvárosi polgármesterként ingatlanokkal üzletelt, miniszterként a letelepedési kötvények körül molyolt, helikopterrel jár lakodalomba, drága és ízléstelen ruhákban, valamint táskával mutatkozik, vagyis, életvitele köszönőviszonyban sincs a hivatalosan ismert jövedelmével.

A magyar embereknek azt is jogukban áll tudni, hogy kicsoda Mészáros Lőrinc. Túl azon persze, hogy eredeti foglalkozására nézvést gázszerelő. A magyar emberek ugyanis úgy sejtik, hogy Mészáros Lőrinc már régóta nem szerel gázt, sőt, az sem biztos, hogy annyira gazdag, mint ahogyan látszik. Vannak olyan magyarok, akik úgy gondolják, hogy Mészáros Lőrinc Orbán Viktor strómanja. Ami magyarra fordítva azt jelenti, hogy nem magának vásárol nyakra, főre újságokat, televíziós csatornát, földet, hotelt, futballcsapatot, jachtot, hanem a miniszterelnök megbízásából.

A magyar embereknek joguk van ahhoz, hogy megtudják, kicsoda Andy Vajna. Ami ismert és biztosnak látszik, az annyi, hogy Amerikában filmmel és parókakészítéssel foglalkozott, mindemellett állítólag adóügyi kellemetlenségei is adódtak. Magyarországon ez utóbbi veszély nem fenyegeti, mert senki hivatalosság nem kérdezi meg tőle, hogy miből vásárolt televíziót, kaszinókat, éttermet, fiatal feleségének szépségversenyt és fánkozót.

A magyar embereknek jogukban állna tudni, hogy kicsoda Orbán Viktor. Utolsó információnk az volt róla, hogy egy nehéz anyagi körülmények közé született, ám onnan kiemelkedő, Soros György pénzén kupálódott liberális és antiklerikális politikus. Ám Orbán Viktor mostanában másmilyennek látszik: teljesen úgy néz ki, mint egy korrupt, antidemokratikus államot építő diktátor. Egy frusztrált focista, kinek nem teljesült nagy álma, hogy jegyzett futballista legyen, és akinek emiatt be kellett érnie azzal, hogy miniszterelnöke lehet Magyarországnak. Egy nagyon középkorú, korpulens férfi, aki azt teszi Magyarországgal és Európával, amit az egyszeri hülyegyerek a szülinapjára kapott játékával: ha nem érti, elrontja.
[mnky_ads id=”3806″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét