Az LMP petíciót indított, hogy tiltsák be a Red Bull Air Race-t

Egy csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón a párt országos elnökségének titkára azt mondta, hogy folytatódik a káosz a fővárosban, mert miközben elindultak a belvárosi lezárások, a Red Bull Air Race versenyre érkező repülőgépek „már elkezdtek berregni idegesítően a fejünk felett”. A versenyre utalva, Kanász-Nagy Máté hozzátette, újra bebizonyosodott, hogy a kormány nem a kisemberek, hanem a nagytőke és a multik oldalán áll.

Felháborítóan sok az 1,9 milliárdos állami támogatás

A sajtótájékoztatón részt vett Turcsán Szabolcs, a párt országos elnökségének tagja, aki felháborítóan soknak nevezte a Red Bull Air Race 1,9 milliárd forintos állami támogatását. Mindeközben a cég 13 millió forint területfoglalási díjat fizet – fűzte hozzá.

A petícióval a későbbi versenyeket akadályoznák meg

Az 1,9 milliárd forintos állami támogatásból közel négyezer hajléktalan számára lehetne teljes ellátást biztosítani – hívta fel a figyelmet.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a petícióval nem a hétvégi versenyt akadályoznák meg, hanem a jövő évit és az azt követőeket.

A Hungaroring rendezvényeit is vizsgálni fogják

Azokra a felvetésekre, hogy más zajos rendezvényeket, például a Sziget Fesztivált vagy a Hungaroringen rendezett versenyeket betiltatnák-e, Turcsán Szabolcs azt felelte, hogy a Szigeten betartják a környezetvédelmi határértékeket. A Hungaroring eredetileg úgy épült, hogy ott csak évi néhány versenyt rendeznek, most viszont szinte minden hétvégén versenyek vannak. Ezért felül kell vizsgálni, hogy „meddig engedjük meg ezt a Hungaroringnek” – tette hozzá.

Kanász-Nagy Mátét kérdezték arról, hogy az LMP-ből kilépett Hadházy Ákos egyelőre a felszólítás ellenére sem adta vissza a mandátumát. Az országos elnökségé titkára azt felelte, hogy a mandátum visszaadása természetes és automatikus reakció lenne egy olyan helyzetben, amikor egy országos listáról bejutott képviselő úgy dönt, hogy mind a pártból, mind a képviselőcsoportból kilép.

(MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük