Városi kurír
A napi fontos.

Az MSZP beperli a médiatanácsot a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány miatt

Ujhelyi István több uniós szervezetnél tesz panaszt

0 248

Az MSZP mulasztás miatt beperli a médiatanácsot, mert az nem lépett fel az ellen, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány irányítást szerezzen az Opus Press, az Echo TV, a New Wave Media Group és a Magyar Idők Kiadó felett.

A bíróság vizsgálatra kötelezheti a médiatanácsot

A szocialisták budapesti alelnöke egy csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy azóta a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a fúziót, amit így sem a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH), sem a Médiatanácsnak nem kell vizsgálnia.

Őrsi Gergely azonban azt mondta, hogy véleményük szerint a bíróságnak joga van arra kötelezni a médiatanácsot, hogy vizsgálja ki az esetet. A nemzetstratégiai érdek a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata alól kivonhatja a fúziót, de ez nem vonatkozik a médiatanácsra – fogalmazott.

Az orbáni médiamaffia számos uniós jogot sért

A politikus azt is kijelentette, hogy amennyiben Áder János nem szólal meg az ügyben, akkor a köztársasági elnök nem a nemzet, hanem csak a „fideszes pártmédia” egységét testesíti meg.

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az „orbáni médiamaffia” nem csak a demokratikus jó érzést, de Európai Unió alapszerződését, az EU alapjogi chartáját, valamint az állami finanszírozásokra vonatkozó uniós rendeleteket is sérti. A politikus bejelentette, hogy emiatt panasszal fordul az uniós versenyjogi biztoshoz, az Európai Parlament gazdasági és monetáris bizottságához (ECON) , valamint az Európai Parlament belső piaci és fogyasztóvédelmi bizottságához (IMCO).

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

“Nemzetstratégiai jelentőségű” lett a Fidesz média-gigásza, coki mindenkinek, aki vizslatná!

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ