Az MSZP kiállt Bangónéért, bár ne tette volna! – Nem lesz egyszerű a választás……

Úgy tűnik, lassan mindegy, hogy melyik párt nyilatkozik meg, ugyanolyan alpári, vagy blőd, de mindenképpen minket választókat semmibe vevő mondatokat hallani. Nem Bangóné minősíthetetlen megszólalásáról akarunk értekezni – azt már megtettük – hanem, hogy a botrány kibukása után hogyan kommunikálnak  az esetről a pártok.

A Bangóné-jelenség

Aki lemaradt volna, dióhéjban ez volt a kiváltó ok: az ATV reggeli műsorban Bangóné MSZP-s képviselő a kérdésre, miszerint hogyan lehetséges az, hogy a Fidesz támogatottsága folyamatosan emelkedik, a szocialista politikus azt válaszolta:

“sok a patkány Magyarországon. Ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten. És nem csak Budapesten”.

A visszakérdezésre pedig, hogy ennek mi az áthallása, azt felelte:

“mindenki úgy gondolja, ahogy akarja”.

Reakciók

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa először:

ennél sokkal súlyosabb hibák és bűnök maradnak mindenféle következmény nélkül.

… majd egy nappal később, végiggondolva már azt fejtegette, hogy a szavazókat nem minősítjük és a politikustársakat sem dehumanizáljuk, Bangóné megfogalmazása pedig nem volt vállalható (a következetlenség szép példája), bár a jó szándékot nem vitatta azért el politikustársától.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje elfogadhatatlannak nevezte az esetet, és utalt arra, hogy ő maga is mondott már olyat, amiért bocsánatot kellett kérnie, mert

„ez a normális”,

majd inkább felhasználta az esetet arra, hogy Tarlós István ekézésével reklámozza magát, és programját.

Az anyapárt, az MSZP egy ideig hallgatott, majd az index.hu-nak többek között azt nyilatkozta

„A mondaton nincs mit mentegetni, mert nyilván minden mondat rossz, ami ennyire félreérthető, félremagyarázható. Ezért az MSZP-Párbeszéd szövetségben sem jár kitüntetés.”

Sokatmondóan hozzátették:

„Az MSZP az a párt, amelyik még azt a fideszes szavazót sem nevezte patkánynak, amelyik valóban harapott.”

Ezt a baromi frappáns, jópofáskodó mondatot sikerült az ellenzéki oldal “reménységének” kiokoskodnia. Érzik ugye, hogy ez egy fikarcnyival sem jobb, mint a képviselőnőé. ”

Őszintén szólva nem értem, hogy egy pártnak, amely még a Bangóné-ügyben is képes magát úgy pozicionálni, mint

„a legnagyobb és legerősebb Európa-párti ellenzéki erő”,

miért nincs egyetlen olyan kommunikációs szakembere, aki képes legalább szinten tartani, és nem még tovább rontani a helyzeten.” – írja a merce.hu.

19, vagy egy híján 20…..

A Fidesz a “Soros-migráns-Gyurcsány,Brüsszel” sémájára a baloldal “Simonka-Bayer-Pócs” összefüggéssel válaszol. De hol van a politizálás, a célok kijelölése és a megvalósításukhoz vezető lépések, hogy végre tényleg jobb legyen nekünk, magyaroknak?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük