Sorting by

×

Az MSZP kirúgta Bangóné Borbély Ildikót – ” megtévesztette a közvéleményt,(…) politikai útjaink elválnak egymástól!”

Nyilvános önéletrajza szerint Bangóné Borbély Ildikó szocialista parlamenti képviselő 2013-ban közgazdászként végzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF). A Mandiner közérdekű adatigénylést küldött a főiskola jogutódjának, a Budapesti Gazdasági Egyetemnek, amiben arra voltak kíváncsiak, hogy a szocialista parlamenti képviselő járt-e a BGF-re, és kapott-e ott diplomát.

Upsz….!

„Tanulmányi rendszerünk archívumában az Ön által kérdezett személyre vonatkozóan semmilyen adat nem található”

– írta válaszában a felsőoktatási intézmény. Az Országgyűlés Hivatalát is megkereste a lap, és azt a választ kapták, hogy a hivatalnak nincs kompetenciája, hogy ellenőrizze a képviselők önéletrajzának tartalmát.

Fotó: parlament.hu

Az információval kapcsolatban Bangóné csütörtök óta nem válaszol a Mandiner kérdéseire.

Az MSZP lépett

“Az MSZP közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza.

Az MSZP Országos Elnöksége 2022. január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így politikai útjaik elválnak egymástól.

Bangóné Borbély Ildikó

a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, a Magyar Szocialista Párt választáson nem indítja, és felszólítja parlamenti mandátuma visszaadására.

A szocialista párt ezzel lezártnak tekinti az ügyet. Az MSZP elvárja, hogy a Völner-Schadl korrupciós botrányban lebukott fideszes politikusok is távozzanak a közéletből” – írták közleményükben.

Bangóné Borbély Ildikó 2014 óta országgyűlési képviselő. Egyéniben nem indult volna a parlamenti választáson, mivel alulmaradt az előválasztáson Hajdú-Bihar megyében, de az MSZP a listán szerepeltette volna, saját politikusai között a tizedik helyen.

Gábor György gondolatai….

“Azért én titokban most nagyon elégedett vagyok, ugyanis ebben a dühödt értelmiség-ellenes világban továbbra is egyetemi végzettséget, diplomát, doktori disszertációt és nyelvvizsgát hazudnak, lopnak, plagizálnak, másolnak, s nem stoplis cipőt vagy gázszerelő szerszámkészletet.

Az persze más kérdés, hogy az egyetemi autonómiától megfosztott, a hatalom által politikai érdemeik alapján egyetemi fokozatokkal kibélelt oktatók, a cseppet sem a szakmai előmenetelükre, sokkal inkább a politikai hűségükre tekintettel felállított kuratóriumok, a tanszabadságot páros lábbal tipró, az oktatói állomány személyzeti kérdéseibe és az egyetemi kinevezésekbe belepofázó hatalom által megszállt felsőfokú oktatási intézmények világában, ott, ahol egy valóságos tudományos fokozattal rendelkező adjunktus vagy egy valóságos doktori iskolát végző, akár több diplomával és több valóságos nyelvvizsgával rendelkező, az oktatásban, a tudományszervezésben és az adminisztrációban is jelentős szerepet vállaló tanársegéd kollégának a fizetése megszégyenítő módon tört része mondjuk egy bolti eladónak, egy pénztárosnak, vagy egy NB 80-as focistának, ott az egyetemi diploma értéke már rég a stoplis cipő vagy a gázszerelő szerszámkészlet értéke alá süllyedt.”

Juszt László szerint….

“Az egyetlen helyes lépés, amit a szocialisták tehettek. Azonnal kizárták Bangóné, Borbély Ildikót, amint kiderült, hogy diplomát hazudott magának. A kérdés az, hogy miként nem derült ki ez eddig? A gyorsaság is elismerésre méltó. Nincsen az a hazudozás, ami Schmidt Pál diploma munkája körül volt, s nincsen az agyonhallgatás és hazudozás, ami lassan évtizede folyik Farkas Flórián iskolai végzettsége, illetve “diplomái” körül.

Kérdés csak az, hogy van-e még valaki az ellenzéki oldalon, aki kínos helyzetbe hozhatja a választási véghajrában a pártját, s kockáztathatja a koalició sikerét?

Ha igen, akkor a mindenki számára legjobb megoldás az lehetne, ha szép csendben becsukja maga mögött az ajtót…
Nem úgy, mint a fidesz frakció, amelyben a NER parlamenti kétharmadának biztosítása érdekében két, korrupciós ügyekben vádlott és egy gyanúsított is részt vehet a Fidesz képviseletében az Országgyűlés munkájában.”

Kapcsolódó

 

Az MSZP kirúgta Bangóné Borbély Ildikót - " megtévesztette a közvéleményt,(...) politikai útjaik elválnak egymástól!"

átver

4 hozzászólás

 • 2022.01.23 - 17:20
  Közvetlen hivatkozás

  Valóban olyan nagy bűnt követett el Bangóné, hogy nem számít, hogy éveken át mennyit dolgozott az ellenzékért, az emberekért, nem számít az a rengeteg energia, idő, amit az életéből a jó célokra fordított? Megkérdezték egyáltalán, miért adott meg hamis adatot? Nem lett volna elég, ha bocsánatot kér, és leveszik az ellenzéki listáról? Valóban azt érdemli, hogy mindentől megfosszák valamiért, amit feltehetőleg hiúságból követett el? Szerintem az ellenzék megint a FIDESZ kottájából játszik. És nem mindegy, mit lépnek? Így is, úgy is azt kapják, hogy mindig hazudnak. Az elmúlt 12 év FIDESZes hazudozásaihoz képest ez egy piti ügy, amivel megint sikerült tönkretenni egy embert. Szerintem, ha ezerszer ennyit hazudott volna Bangóné, akkor sem érne a nyomába pl. Gulyás Gergelynek, Holliknak és a többieknek, akik az orbáni hazug jelszavakat mantrázzák, nyomják szüntelen Brüsszelről, Sorosról, oltásellenes ellenzékről, összemosva baloldalinak titulálva az ellenzéki összefogás pártjait, fikázva MZP-t, hazudozva, hazudozva, hazudozva…
  Sajnálom Bangónét, sajnálom, hogy az MSZP ilyen gyorsan kipenderítette, sajnálom azokat az ellenzékieket, akik ezt helyeslik. Mert az vesse rá az első követ…
  Egyébként pedig tök mindegy, milyen makulátlan valaki, ha ellenzéki színekben indul, úgyis besározza a FIDESZES médiagépezet.

  Válasz
  • 2022.01.24 - 07:41
   Közvetlen hivatkozás

   Az lenne az igazi, ha minden képviselőt és minden politikai vezetőt keményen le ellenőriznének és aki nem tudja a bizonyítványát diplomáját bemutatói és nem találni az intézményben az okiratot azt ki kell zárni a parlamentből! Így korrekt! Csakhogy a sok léhűtő ezt nem akarja az összefonódások miatt! Mocskos hazúg banda ez mind, több milliós fizetésért hazudoznak ezek az aljasok! A Farkas Flóriánt miért nem b@sszák ki mint a macskát sz@rni? Egyáltalán mit keres ott egy ilyen buta lény, csak a pénzünket viszi, neki miért nézik el az iskolázatlanságot???!!!??? Azonnal kirúgni, nem hülyének nézni a lakosságot!!!!!

   Válasz
 • 2022.01.24 - 10:19
  Közvetlen hivatkozás

  Sajnos, az uralkodó elitre más szabályok vonatkoznak, mint ránk. A parlamenti képviselőknek még a vagyonbevallása is hazug lehet, annak sincs jogi következménye. És szerintem a kettőt – füllentett diploma? vagy végzettség, és a ki tudja, milyen eredetű vagyongyarapodást össze sem lehet hasonlítani, ami a súlyukat illeti.
  Ha váltás lesz, remélem, megindulnak a vagyonosodási vizsgálatok, amelyeket komoly elkobzások, büntetőperek követhetnek.
  Még annyit, egy hazudott diploma sokkal kisebb vétség, mint amit a Völner ügyből megtudtunk, hogy lehet úgy is vizsgázni, hogy valaki el sem megy vizsgázni, csak megkapja a jegyet, stb.. Az utóbbi ugyanis csak korrupcióval lehetséges, egy hazugsághoz az nem kell. Ezek nem igazán összehasonlíthatók, de a Bangóné ügy felfújása arra mégis jó volt, hogy megint kipipálhasson a FIDESZ egy ellenzéki, egyébként nagyon szorgalmas, sokat dolgozó képviselőt. Egyenként próbálják kilőni őket, és hiába a reagálás, Kósa hazugságainak felemlegetése, a kormánysajtóba az nem kerül be, ahogy a Völner ügyet is agyonhallgatják.

  Válasz
 • Visszajelzés: Kósa Lajos lenne a Fidesz Bangónéja? - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.