Az MSZP-nek annyi! – Egy tisztességes narratíva margójára

Ahogy arról mi is beszámoltunk, dr. Ujhelyi István, az MSZP egyetlen Európai Parlamenti képviselője a hétvégi választmányi ülésen előrukkolt a párt megújításának elsőlátásra nagyon is radikális tervével. Ha azonban az ember végig olvassa a „vadonatúj” országgyűlési frakciójának névsorát megállapíthatja, hogy nincs tovább MSZP.

Nem kétlem Ujhelyi jóindulatát

Biztos vagyok benne, hogy Ujhelyit a messzemenő jóindulat és felelősségteljes gondolkodás vezérelte, ám szinte csak egyetlen gondolatával tudok egyetérteni:

„El kell fogadnunk, hogy az MSZP brandje avíttá vált, megkopott, az elmúlt évtizedek alatt elhasználódott.”

Minden egyéb egy elmélyült, komoly önismereti vizsgálatot igénylő változtatás, amire az évtizedek alatt beigazolódott, hogy egytelen magyar rendszerváltó tömegpárt sem alkalmas, lásd az FKGP, az SZDSZ, az MDF, dicstelen elhullását.

Még mielőtt bárki is előjönne a „bezzeg a Fidesz” mantrával tisztázzuk, nekik azért nem volt szükségük ilyen önvizsgálatra, mert őket Orbán szinte az alakulás percétől megtévesztette, ezért aztán nem is alakulhatott ki náluk pártos identitás. Működnek máig is nem párt, hanem szektaként.

Horn cölöpjei

Horn Gyula „cölöpjeit” pedig, amikre Ujhelyi építkezni akar, olyan soká tartották a Hornt követő MSZP vetetők felületkezelés nélkül a mocskos mocsárban, hogy ki kell mondani: elrohadtak, de legalábbis mára senki sem hisz a létezésükben és aki ne adj isten mégis, az sem tudja hol, merre vanna leverve.

Ők -az „új” MSZP frakció tagjai- szinte biztosan nem:

  • Tóth Bertalan
  • Molnár Zsolt
  • Harangozó Tamás
  • Komjáthi Imre
  • Gurmai Zita
  • Hiszékeny Dezső (Budapest 7-es számú egyéni választókerület)
  • Hiller István (Budapest 16-os számú egyéni választókerület)
  • Kunhalmi Ágnes (Budapest 15-ös számú egyéni választókerület)
  • Szabó Sándor (Csongrád-Csanád megye 1-es számú egyéni választókerület)

Mint azóta kiderült, a párt elnöke látszólag vállalva a felelősséget lemondott, de csak pártvezetői pozíciójáról, mert ennek a frakciónak nevezett csipetcsapatnak a vezetését továbbra is megtartja. Annyira tehát Tóth Bertalan sem érzi saját felelősségét, hogy kiszálljon a politikából.

Ugyan már!

Ilyen előjelek után hiába találja fel és polírozná újra a  Fidesznek bevált polgárikörök rendszerét Ujhelyi, hol van az a tömeg, amelyet be lehetne szervezni?

A képviselő hétfőn reggel azt nyilatkozta a Klubrádióban, hogy amennyiben a pártja elfogadja javaslatát, elindul az elnökségért, mert érzi magában az erőt. A fenti névsornak és a frakcióvezető személyének ismeretében ugyanakkor nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy az MSZP megújulás helyett nyugodtan készülhet a gyászos törpepárti létre, amit alighanem a megszűnés követ majd.

Előzmény

 

One thought on “Az MSZP-nek annyi! – Egy tisztességes narratíva margójára

  • Nem a szegfű hervadt el! A párt tagjai voltak túl kényelmesek. A tagsággal és az emberekkel folyamatosan kell(kellett volna!) tartani a kapcsolatot. El kell(kellett volna!) mondani mi mindenben veri át őket a Fidesz Lehet, a párt tagjai tudtak már valamit, mert szégyeltek a nép közé menni és kampányolni. Több tízezres lakótelepeken nem lehetett látni senkit. A választók jól meg is köszönték a törődést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük