Kerítésen innenKiemelt hírek

Megvan az igazság! Budafokon: nem az MSZP fogott össze a Fidesszel, hanem két MSZP-s – Komoly következménye lett!

Menekülés az MSZP-ből? - Egy hét, mínusz 2 politikus

Csütörtökön tartották a 22. kerületi önkormányzat alakulóülését Budafok-Tétényben, ahol az egyesült ellenzék szerzett többséget a képviselőtestületben, a polgármesteri széket azonban meg tudta tartani a fideszes Karsay Ferenc. 312 szavazattal többet kapott, mint a momentumos Havasi Gábor (a polgármester-választáson volt egy 3. jelölt is, egy helyi szervezeté, ő 1181 szavazatot kapott).

Havasi Gábor csütörtök este azt írta a Facebookon,

hogy a helyi MSZP két képviselője felrúgta az ellenzéki megállapodást, és az alakuló ülésen a Fidesszel és szatellitszervezeteivel szavazott. Ezért cserébe a helyi MSZP elnöke, Dankóné Hegedűs Jolán megkapta a Fidesztől az egyik alpolgármesteri széket, a másik MSZP-s pedig egy bizottságot elnökölhet.

Havasi Gábort a 444.hu telefonon érte el, aki elmondta, hogy

az ellenzéki pártok korábban megegyeztek egy arányos ajánlatról, amit el is küldtek a polgármesternek. Eszerint a 3 alpolgármesterből 1 lehetett volna fideszes, a másik kettő ellenzéki, egészen pontosan a kerületben jól szereplő DK és a Momentum adott volna 1-1 alpolgármestert. Ezen kívül megbeszélték a bizottsági helyek kiosztását is.

Havasi szerint Dankóné Hegedűs Jolán, az MSZP helyi vezetője szintén jelezte, hogy alpolgármesteri széket szeretne, de végül ő is aláírta a közös ellenzéki javaslatot.

FRISS HÍREK>>>>>>>>>>>>>>>>>

Az alakuló ülésen azonban a fideszes Karsay egy teljesen más leosztást terjesztett be,

ami szerint a 3 alpolgármesteri székből kettőt kap a Fidesz, egyet pedig Dankóné Hegedűs Jolán. Havasi szerint ezt az előterjesztést a fideszesekkel együtt meg is szavazta a két MSZP-s képviselő, és igent nyomtak más olyan előterjesztésekre is, amiket Karsay az ellenzéki képviselők akarata ellenére terjesztett be.

A DK az ülés után közleményben ítélte el a történteket, azt írták:

„A DK, a Momentum és a Jobbik képviselői nem vettek részt a szavazáson, mert az az ellenzéki pártok előzetes megállapodásával ellentétes volt. A Demokratikus Koalíció szerint ez a lépés a Fidesszel szemben álló ellenzéki közösség cserbenhagyása.”

A fideszesek és két MSZP-s, a szintén ellenzéki pártokkal szövetségben induló Budafok-Tétény Általános Ipartestület képviselőjével és a Budafok-Tétény Baráti Körök nevű (a 3. polgármester-jelöltet is indító) formáció képviselőjével 1 fős többségbe kerültek a képviselő-testületben. A helyzetet bonyolítja, hogy a kerület egyik választókörzetében szavazategyenlőség miatt januárban megismételt választást tartanak majd.

Havasi Gábor a Facebookon arra szólította fel a helyi MSZP-s képviselőket, hogy

adják vissza a mandátumukat, vagy zárja ki őket az MSZP.

(Via 444.hu)

Váratlan fordulat!

Az MSZP közleményt adott ki:

„A Magyar Szocialista Párt számára teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy a XXII. kerületi ellenzéki többségű önkormányzati testületben az MSZP két képviselője – az ellenzéki megállapodással ellentétben – az alakuló ülésen a Fidesszel és szatellitszervezeteivel szavazott. Ezt követően a szocialisták helyi elnöke, Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármesteri tisztséget vállalt a Fidesz-KDNP által támogatott polgármester mellett, a másik képviselő pedig egy bizottságot elnökölhet.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Dankóné és képviselőtársa annak ellenére vállalták a megbízatást, hogy ezzel szembementek a szocialista párt érdekeivel és a párt által vállalt értékekkel. Döntésükről nem tájékoztatták sem az MSZP budapesti, sem pedig az országos elnökségét.

A Magyar Szocialista Párt felszólítja Dankóné Hegedűs Jolánt és képviselőtársát, hogy azonnali hatállyal adják vissza a mandátumukat és lépjenek ki a szocialista pártból.”

About Author

Comments (1)

  1. Marics Mátyás

    Budafokiak, annak @ két alaknak dobják a lábai elé a 30 ezüstöt !

Szólj hozzá!