Az MSZP tokáig bokáig megdöbbent, majd lehazugozta Kerpel-Froniust

A keddi nap híre, -mint arról beszámoltunk- hogy Kerpel-Fronius Gábor bemószerolta Tóth Józsefet, a XIII. kerület polgármesterét. Az MSZP-nek sem kellett több: megdöbbentek és ellentámadásba lendültek.

Kerpel-Fronius keddre sajtótájékoztatót hirdetett,

és bemutatta az új jelöltet, miközben “folyosói pletykák szerint előzetesen nem egyeztetett az MSZP-sekkel. A momentumos főpolgármester-helyettes ezzel párhuzamosan a Facebookon azzal vádolta meg Tóth Józseféket, hogy nyomás alá helyezték korábban, hogy ne a Momentum jelöljön.

„Azt tartjuk fairnek és helyesnek, ha ebben a körzetben a Momentum állíthat jelöltet, ahogy eddig is.

Az MSZP megdöbbent, az együttműködésnek vége

Elég kevés esély mutatkozik arra, hogy összellenzéki jelölt legyen, az angyalföldi MSZP ugyanis az Indexnek úgy reagált (a Facebook-oldalukra is kiírva),

„megdöbbenve értesültünk, hogy a Momentum váratlanul, egyoldalúan véget vetett a tárgyalásoknak és a sajtón keresztül próbál nyomást gyakorolni a szövetségeseire”.

A szavahihetetlen főpolgármester-helyettes és a Momentum egy korábbi megállapodást rúgott fel egyoldalúan. E megállapodás alapján a megüresedett 9. sz. választókerületben az MSZP indíthat jelöltet.

A szocialisták szerint Kerpel-Fronius Gábor az önkormányzati választások előtt,

„a tárgyalások során többször kifejtette álláspontját, hogy 5 évre vállalja a képviselői megbízatást. Az önkormányzati választások után is többször elmondta, hogy nem lesz főpolgármester-helyettes. Az a tény, hogy a főpolgármester-helyettes a választást követő egy hónap elteltével cserben hagyja választóit, megkérdőjelezi komolyságát, hitelességét.”

Az MSZP-sek megjegyzik, hogy az általa elért 75 százalékos eredmény

„a XIII. kerületben nem kiugró, ez a baloldali összefogás jelöltjei között átlagosnak számít.”

Az együttműködés a mai nappal veszélybe került.

A Momentum mai lépésére az MSZP XIII. Kerületi Szervezete is döntési helyzetbe került. Olyan jelöltet szeretnénk indítani, aki hiteles, szavahihető és nem hagyja cserben 1 hónap után az angyalföldi választókat

– írták.

Hogy kinek van igaza, nem feladatunk eldönteni. Az mindenesetre biztos, hogy valaki hazudik és már megint mi állunk a kör közepén.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük