Sorting by

×

Az OGYÉI kiadta az engedélyt az orosz vakcinára – Frissítve!

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet az ATV Híradónak írt válaszában közölte az információt.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet több mint két hónapja vizsgálja az orosz Szputnyik vakcinát

Ennek keretében munkatársaik a gyártási folyamat helyszíni ellenőrzését is elvégezték, illetve szakértőik áttekintették a vakcina dokumentációját.

A vizsgálatok eredményeképpen megállapították, hogy a dokumentáció és a gyártás helyszíne megfelelő.

Ennek keretében az OGYÉI a veszélyhelyzeti gyógyszer behozatalról és alkalmazásról szóló engedélyt kiadta – írták az ATV Híradó megkeresésére.

Szijjártó pedig jelentette: megjött a szerződéstervezet!

Most már csak az “oltakozni kívánok népes serege kell és persze a beérkezett vakcina-hegy!

Frissítés!

Engedélyezték a magyar hatóságok a brit AstraZeneca és az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinákat – írja az Origo. Ezek közül az Európai Gyógyszerügynökség még egyiket sem engedélyezte, az AstraZeneca jóváhagyását is csak január 29-re ígérték. Az orosz Szputnyik V fejlesztői pedig csak szerdán kérték a vakcina európai bejegyzését, a fokozatos szakvizsgálat folyamata februárban kezdődik meg. Valamint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is csak pénteken megkezdi a Szputnyik V bejegyzési kérelem előtti szakvizsgálatát.

 Így ezekkel az EU-n belül Magyarországon kezdenek el oltani először.

Az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca által kifejlesztett oltóanyag olcsóbb, és a szállítása is jóval egyszerűbb, mint például a Pfizer és a BioNTech termékének, amit mínusz 70 fokon kell tárolni szállítás közben. Az oxfordit viszont egy egyszerű hűtőben is tudják tárolni. Ebből 3,27 millió embernek elegendőt rendelt a kormány.

Az orosz rendelésről egyelőre nem lehet tudni.

(Forrás)

késelő

átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.