2019.04.25. Névnap: Márk

Az OLAF megállapításai Elios-ügyben változatlanul érvényesek 0 41

Tiborcz István Orbán veje

Az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF szerint nem érvényteleníti a megállapításaikat és azt, hogy bizonyítékot találtak pénzügyi visszaélésre, hogy itthon bűncselekmény hiányában megszüntették az Elios Innovatív Zrt.-vel szembeni nyomozást.

Nem történt bűncselekmény?

Bűncselekmény hiányában a Nemzeti Nyomozó Iroda befejezte az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) ajánlásai alapján elrendelt nyomozást, és nem találta bűnösnek a korábban Tiborcz István érdekeltségébe tartozó céget.

Az eljárás során jelentős mennyiségű iratanyagot foglaltak le és vizsgáltak meg, elvégezték a büntetőeljárási törvény előírásainak megfelelő valamennyi nyomozati cselekményt, és végül megállapították, hogy nem történt bűncselekmény.

Brüsszelben meglepődtek a magyar hatóságok döntésén, a kormány szerint azonban bebizonyosodott, hogy az Elios-jelentés nem volt más, mint egy brüsszeli kampányjelentés.


Az OLAF megállapításai ma is élnek

Megszólalt az ügyben az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatal is, miután a brüsszeli Politico és az ATV is kérdezett. Mint írták, törvényszéki szempontból a nemzeti igazságszolgáltatás feladata eldönteni, hogy követi vagy sem az OLAF által megfogalmazott ajánlásokat. Ha viszont nem indult eljárás nemzeti szinten, az nem érvényteleníti az OLAF megállapításait, vagy pénzügyi visszaélésre talált bizonyítékokat. Pénzügyi szinten az Európai Bizottság jelenleg is nyomon követi az ügyben tett megállapításokat.

Az OLAF-vizsgálat kiderítette, hogy nem csak súlyos szabálytalanságok voltak a projektek nagy részében, de bizonyítékok vannak érdekütközésre.


(Forrás: HVG)

Kapcsolódó

Meglepetéééés! Nem volt bűncselekmény – megszüntette a rendőrség az Elios elleni nyomozást!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + 7 =

Legfrissebb cikkeink

aprilis

Április szülöttei függetlenül attól, hogy a Kos, vagy a Bika jegyében jöttek-e a világra, minden nehézségen könnyen keresztülgázolnak, ráadásul szeretik …

Tizenöt éves csúcsra emelkedett a foglalkoztatottság az Európai Unióban tavaly, és a huszonnyolc tagállam közül tizenhárom már elérte a 2020-ra …

alhir

Akinek nem volt ideje, akit elragadott a munka heve, vagy pihent egy jót, de mégis kíváncsi, hogy mi történt ma, …

lazar

Az ex mindenminiszter múltba révedt és elmesélte, hogy volt főnöke egy éltre ellátta őt jó tanácsokkal. Ez lebegett a szeme …

Megosztás

Szerintem ez érdekelhet téged: Az OLAF megállapításai Elios-ügyben változatlanul érvényesek!
Kattints ide a cikkért: https://varosikurir.hu/az-olaf-megallapitasai-elios-ugyben-valtozatlanul-ervenyesek/