Az oltási regisztráció utóhatása, avagy érted már?

Emlékeznek még, mennyire felháborodott a regnáló, rögvest a Soros-ballibsi-Brüsszel-ellenzék tengely összeesküvéséről regélt, amikor felvetődött, hogy az oltásra való regisztrációkor mi a csudának kell megadni elérhetőséget és ennek kapcsán az is szóba került, hogy így gyűjtik-újítják fel azt a bizonyos listát? Nem kellett sokat várni, hogy a feltételezésből tény legyen!

Szombat este hozta a drótposta….

„Tisztelt Hölgyem/Uram! Engedje meg, hogy jó egészséget és boldog új évet kívánjunk! 2022-ben számos változás lép életbe. Az alábbi levélben összefoglaljuk a legfontosabbakat.

Béremelések

Január elsejétől 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér. Ez háromszoros emelkedést jelent a kormányzás kezdetéhez képest. Folytatódik az ápolói és az orvosi béremelési program is. Magasabb bérre számíthatnak a bölcsődei dolgozók, az óvónők, a tanárok, a szociális és kulturális ágazatban dolgozók, emellett a katonák és a rendvédelmi feladatokat ellátó hivatásos állomány tagjai is.

Adócsökkentések

A kormány továbbra is az adócsökkentés politikáját folytatja. Ezért 17-ről 13 százalékra csökken a munkáltatók által fizetett közteher. Ez nagyobb mozgásteret biztosít a vállalkozásoknak a jövőbeni béremelésekhez. Emellett csökken az ekho, mérséklődik a kisvállalati adó, valamint meghosszabbítjuk a kis- és középvállalkozások kedvezményét a helyi iparűzési adóban.

Plusz támogatás idős és fiatal honfitársainknak

Egy régi adósságot törlesztünk azzal, hogy visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat. Emellett januártól minden nyugdíj emelkedik 5 százalékkal. A 25 év alatti fiataloknak mostantól nem kell jövedelemadót fizetniük. Az adókedvezmény a bruttó átlagkereset szintjéig érvényesíthető. Ilyen intézkedés korábban nem volt, ez átlagosan 40 ezer forintos pluszt jelenthet több százezer fiatalnak.

Több támogatás a családoknak

Mivel a gazdaság erősödik, ezért életbe léphet a családi adóvisszatérítés. Ez azt jelenti, hogy a gyermeket nevelő családok visszakapják a 2021-ben befizetett jövedelemadójukat a bruttó átlagkereset adószintjéig. 6-ról 12 ezer forintra nő a babakötvény támogatása, emellett továbbra is elérhető a babaváró támogatás, mint ahogy az otthonteremtési támogatások széles köre is. Elindult az eddigi legnagyobb napelem-telepítési program is, jelentős állami támogatás mellett.
2022-ben is azért dolgozunk, hogy az oltási programmal visszaszorítsuk a járványt, és eközben működjön és tovább erősödjön az ország. Az a célunk, hogy ezt az erősödést minden magyar ember érezze a saját életében.

Tisztelettel: Kormányzati Tájékoztatási Központ”

Arról egy szó sem esett….

Érdekes módon az infláció elszabadulásáról, a forint árfolyamáról, az egészségügy áldatlan állapotáról, a „remek járványkezelés” következtében szabadjára engedett ötödik hullámról, a kórházi várólisták beláthatatlan határidejéről, a választási kampány hevében elvert kölcsön-millárdokról, a leszakadó milliók kilátástalan helyzetéről és a többi, szintén a fent felmagasztalt kormányzás árnyoldaláról egy szó sem volt a felsorolásban. Ez azért nagy kár, mert az emberek nagy többsége a bőrén érzi nap, mint nap, amit nem fed el a csapból folyó sikerpropaganda.

Kapcsolódó

Forrás

Az oltási regisztráció utóhatása, avagy érted már?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük