Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése szerint 2018-ban az egész unióban Magyarországon folytatták le a legtöbb vizsgálatot. Ennek eredményeként a 2014 és 2018 közötti uniós támogatások egy részét – súlyos milliárdokat – vissza kell fizetnie hazánknak az Orbán-kormány korrupt ügyletei miatt – olvasható az MSZP honlapján.

A KEHI szerint nincs mit vizsgálni

Azonban ez az összeg még tovább fog növekedni, mivel az OLAF már a Microsoft-botrányban is vizsgálódik – mondta Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes. Egy amerikai vizsgálat feltárta a cég és a magyar kormány közötti korrupciós üzletet. Már egy európai vizsgálat is zajlik, de a magyar Kormányzati Ellenőrzési Hivatal továbbra sem gondolja úgy, hogy bármi dolga is lenne az ügyben.

- Hirdetés -

Miniszterelnök úr, nem gondolja úgy, hogy az amerikai és uniós hatóságok vizsgálatai után már ideje lenne elrendelni a soron kívüli KEHI ellenőrzést is? Ha Gulyás Gergely igazat mondott és valóban nincs kormányzati érintettség, akkor igazán nincs mitől tartaniuk – jegyezte meg Harangozó Tamás.

megosztás

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét