Miseta Attilát javasolta hétfőn a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szenátusa rektornak, aki a PTE Orvosi Karának dékánjaként a közelmúltban munkát adott Orbán Áronnak, a miniszterelnök öccsének – olvasható az Együtt közleményében.
[mnky_ads id=”3427″]

Mecsoda véletlen!

De tovább is van, olvassa még? Orbán Áron a Miseta által vezetett Általános Orvostudományi Kar Műveleti Medicina Tanszékén tevékenykedett, épp akkor, amikor dönteni kellett az új fogászati klinika építésének helyszínéről.  A PTE pont azt a telket szemelte ki, ami korábban a miniszterelnök veje, Tiborcz István egyik ismerősének tulajdonában állt. A vállalkozóként emlegetett Orbán Áron pedig – mint azt az Átlátszó.hu kiderítette – tavaly novemberben alapított egy építőanyag-nagykereskedő céget, aminek vezetését – jó gyermek lévén – átadta két társának és édesapjának, idősebb Orbán Győzőnek.

A Rektori Hivatal tájékoztatása szerint Orbán Áron

“ügyvivő szakértő munkakörben idén január 1. és augusztus vége között dolgozott az egyetemen, tehát már nincs állományban a PTE-n”.

Azt nem fejtették ki, hogy az ifjabbik Orbán mit “szakértett”, de azt leszögezték:

az egyetemen zajló fejlesztésekkel nem állt kapcsolatban.

[mnky_ads id=”3427″]
Miseta Atilláról még arra érdemes emlékezni, hogy a szenátus elé tett pályázatában a náci Németország egyik tábornagyától, Erwin Rommeltől idézett. Ennek ellenére csont nélkül megválasztotta rektornak az egyetem. Megkeresésre ezt közölték a témában:

“Az Egyetem vezetése nem tud azonosulni az ominózus idézethez társítható ideológiával. A rektorjelöltet megválasztó rendkívüli szenátusi ülés ugyanakkor a jogszabályi előírásoknak és az egyetemi szabályoknak megfelelően zajlott, a választás érvényes és eredményes volt. Mindezek alapján a PTE a hétfőn hozott szenátusi döntést terjesztette fel a fenntartónak”.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közszolgája felelőssége teljes tudatában nem válaszolt érdemben. Annyit közöltek, hogy nem szólnak bele egyik egyetem belügyébe sem.

Mit szól a fentiekhez? Ha van véleménye, írja meg szerkesztőségünkbe a szerkesztoseg@varosikurir.hu címre, hogy vitaindítónak közzétehessük.

Orbán 10 döntése, ami miatt sokaknak keserű a karácsony


[mnky_ads id=”3806″]

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Az idézet ez volt: „Ne adj olyan parancsot, amit nem lehet végrehajtani!”. Itt már mindenkinek elment a józan esze? Mi az, hogy “Az Egyetem vezetése nem tud azonosulni az ominózus idézethez társítható ideológiával”? Kérdezem én, ha pl. Hitler azt mondta (biztos mondta), hogy “Jó reggelt kívánok!”, akkor ez is tiltott mondat?

  2. Orbán áron, mint “ügyvivő szakértő” kapott munkát…. sokat törhették a fejüket azon, h vajon mi a fene kamu címen fizessenek neki…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét