Az Orbán – Szijjártó páros az “egyenpóló, egyenháziorvos” elvét vallja

Végre eljött a megnyugvás időszaka azoknak, akik aggódtak, hogy hazánk első frontvonalában portyázó-fürkésző miniszterelnöke -Orbán Viktor-  és külügyminisztere -Szijjártó Péter- megkapja-e az oltást végre Covid ellen, vagy sem. Mindketten közösségi oldalaikon jelentették, hogy “igen”, bennük van a szer. Az erő ily módon velük, ki ellenük?

Nicsak!

Ahogy az lenni szokott, a mindkét bejelentést dokumentáló bejegyzést rengetegen véleményezték és megosztották. Így kerülhetett Breyer Gábor hírfolyamába is a két poszt, amin érdekes dolgot fedezett fel:

“Ma végre beoltották hazánk különleges képességű külügy- és külgazdasági miniszterét, ő oroszt kapott, korábban minden idők legbátrabb utcai harcosa kínait.

Ez van kérem, ez jutott nekik, sorra kerültek, merthogy sorba álltak minden bizonnyal a háziorvosuknál, aki végre odatelefonált és közölte velük a jó hírt. Bementek a rendelőbe, szépen leültek a többi közé, várakoztak, majd szólította őket az asszisztens. Mert ez így van rendjén. Ugye?

Jé, ezeknek ugyanaz a háziorvosuk, vagy csak nagy szerencséjük volt…

Nekünk még az is szemet szúrt,

hogy a két politikus egyforma “jelöletlen” pólóban járult közös doktornőjük elé “szuratkozni”, ami úriemberek esetében egyáltalán nem meglepő, hiszen a fehér ing alá fehér póló dukál, ezt írja elő a protokoll. Szijjártó közszolga esetében nem is lehet kivetnivalót találni az öltözködés írott és íratlan szabályainak betartása ügyében, de ugyanez nem mondható el az ország miniszterelnökéről, akinek divattanácsokat feltehetően nagylánya, a honi divatipar üdvöskéje adhat.

Emlékeznek?

 

orbán
illusztráció: V.K.

Egy hozzászólás itt: “Az Orbán – Szijjártó páros az “egyenpóló, egyenháziorvos” elvét vallja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük